/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az autósok 77 százaléka kaphatott magasabb díjat

2013. november 15. 20:50   |   Autoblog
címkék:  

Ezen a héten minden érintett autósnak meg kellett kapnia a következő időszakra vonatkozó díjértesítőjét a biztosítójától. A vezető online biztosításközvetítő, a Netrisk.hu az év végi évfordulós vizsgált szerződések 77 százalékában magasabb indexdíjat észlelt az idei időszakhoz képest, több mint negyedük esetében az emelkedés meghaladta a 2500 forintot. Az eddig a váltás mellett döntő és megtakarító ügyfelek 36 százaléka tudott ugyanakkor több mint 7 500 forinttal kedvezőbb díjú szerződést kötni. Még úgy is, hogy a Netrisknél szerződők 32 százaléka nem a legolcsóbb, hanem valamelyik azt követő ajánlatot választotta.

„Mintegy félszázezer autós indexdíjának elemzése alapján megállapítható, hogy a többség az idén valóban díjemelésről kapott tájékoztatást a hét folyamán megkapott indexlevélben – mondta Sebestyén László, a Netrisk vezérigazgatója, – A minta alapján az átlagos indexdíj-emelkedés 20 százalékos volt. Az autósok 15 százalékának emelkedett több mint 5000 forinttal az indexdíja. Ezért nem meglepő, hogy a kampány második hetében erősödő érdeklődést tapasztalhattunk a díjkalkulációs oldalainkon.”

A többség számára a váltás komoly díjmegtakarítást eredményezett: ennek a körnek az 55 százaléka több mint 5000 forintot takarított meg, minden kilencedik váltó több mint 15 ezer forintot tudott megspórolni a kitűzött jövő évi indexdíjához képest.

 

Akár az adott biztosító neve, akár az általa kínált egyéb szolgáltatások miatt az ügyfelek egyre nagyobb része dönt úgy, hogy a váltásról születő döntés során a kalkulátorban nem a legolcsóbb ajánlatot választja ki. Minden ötödik szerződő a második, és minden nyolcadik a harmadik vagy azt követő találat mellett teszi le a voksát.

 

A Netrisk eddigi megrendeléseiből kiderül továbbá, hogy a budapesti átlagdíj az idén 13849 forint, ami 46 százalékkal haladja meg a vidéki átlagdíjat (9456 forint). Érdekesség, hogy a megyeszékhelyek szerint is komoly szórást tapasztalhatunk: míg az átlagdíj Salgótarjánban és Egerben 8800 forint alatt marad, Pécsett és Tatabányán 10700 forint feletti átlagdíjon szerződnek az autósok.

A Netrisk Magyarország legnagyobb biztosításközvetítő oldala, a tavalyi kampány során a flottákat nem számítva az év végi biztosításváltások közel 40 százalékát a netrisk.hu oldalain hajtották végre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/