/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az F1 egyik legextrémebb döntött kanyarját hozhatja az új madridi pálya

2024. április 20. 11:00   |   Autoblog
címkék:  

Idén év elején jelentették be hosszú hónapok találgatásai után, hogy 2026-tól egy új madridi pályára költözik a Formula-1-es Spanyol Nagydíj – igaz, ez nem jelenti azt, hogy Barcelona sorsa megpecsételődött volna.

A fővárosi helyszín részben utcai, részben állandó pályákra hajazó szekciókból fog összeállni, sőt a nyomvonal tartalmazni fog egy hosszú döntött kanyart is (a lenti ábrán a bal szélen látható Valdebebas-kanyarról van szó).

Ennek kapcsán a Marca arról számolt be a tervező Jarno Zafelli szavai alapján, hogy a kanyar dőlésszöge a jelenlegi legnagyobb, 30 fok körüli lehet: ezzel felülmúlnák a zandvoorti aszfaltcsík 19 százalékos dőlésű részeit, viszont a legendás korábbi monzai döntött kanyar 38 százalékos maximumától még elmaradna.

Zafelli szerint viszont ezen kívül is lesznek egyedi jellegzetességek a madridi pályában, mivel az nem a városközpontban terül majd el, így csak bizonyos mértékig korlátozzák őket a már meglévő utak és létesítmények.

„Nem akarjuk más pályák elemeit másolni, Madridnak meglesz a saját karaktere és a saját elemei. Nem másolunk senkit, és 2026 júniusára el kell készülnie a pályának. Számíthatunk néhány meglepetésre… igazából két-három meglepetésre is, amelyeket még nem mutattunk meg” – fogalmazott a szakember, aki példaként említette, hogy lesz egy 10 méteres emelkedés is a pályában az azt felülről keresztező autópálya alatti alagútrészt követően, amelyből épp a döntött kanyar előtt érkeznek vissza egy szintén meredek lejtőn majd az F1-es autók.

Borítókép:  IFEMA MADRID

Forrás: formula.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/