/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az F1 vezérigazgatója szerint Verstappent is le fogják váltani

2024. május 10. 11:26   |   Autoblog
címkék:  

Max Verstappen jelenleg rendkívül domináns időszakát éli a Forma-1-ben.

A Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt sugallta, hogy Max Verstappent hamarosan leváltják a mezőny éléről.

A 2021-es első világbajnoki címét Lewis Hamiltonnal vívott szoros küzdelem közepette szerezte, Verstappen a következő két szezonban viszont végig dominált a bajnoki cím felé vezető úton.

A holland ismét nagy favorit a 2024-es világbajnoki címre, miután az első hat futamból négyet megnyert.

Domenicali azonban kiemelte, hogy Verstappen előnye a rajtrács elején valószínűleg hamarosan elfogy, ahogy a rivális csapatok felzárkóznak a Red Bullra.

„Azt hiszem, helyes azt mondani, hogy nem gyártunk hamis eredményt, mert valaki jobban teljesít, mint a többiek” – mondta Domenicali az ESPN-nek. „Nem ez a sport célja. És egyébként az egész sportág, a Forma-1 olyan ciklusokat élt meg, amikor voltak nagyszerű versenyzőink, akik hosszú éveken át nyertek, egyik a másik után, ez nem egy olyan tényező, ami ne vonzaná az embereket. Az is tény, hogy ha túl sok futamot [nyernek], akkor nem tudod legyőzni a legendát. Szóval tiszteletben kell tartanunk azt a tényt, hogy eddig Max volt a legjobb versenyző, és hamarosan talán lesz valaki, aki átveszi tőle ezt a szerepet” – mondta Domenicali.

Mivel Verstappen a 2022 óta megrendezett futamok 76 százalékát megnyerte, a küzdelem hiánya és a kiszámíthatóság növekedése feltűnt a rajongóknak.

Domenicali azonban arra buzdította a rajongókat, hogy tartsák fenn az érdeklődésüket, mivel tagadta, hogy a sportág jelenleg unalmas lenne.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/