/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az FIA magyarázatot adott a biztonsági autós zűrzavarra

2024. május 08. 10:56   |   Autoblog
címkék:  

Az FIA elmondta az okát annak, hogy a biztonsági autó miért a második helyen haladó Max Verstappent vette fel, az élen álló Lando Norrisszal szemben.

Az FIA elismerte, hogy a biztonsági autó Lando Norris helyett Max Verstappent elé állt be a Miami Nagydíjon.

Ez a lépés lényegében “ingyen” boxkiállást adott a McLarennek, így a brit megtarthatta az előnyét a mezőny élén. A 24 éves versenyző a megörökölte a verseny vezetését, miután az előtte haladók kiálltak friss gumikért a boxba, ő pedig a hatodik helyen haladt akkor.

Miután Norris kijött a boxból, jelentős különbség alakult ki mögötte Verstappenhez képest, ami még tovább nőtt – a McLaren a deltaidőt követte, miközben a Red Bull a biztonsági autó mögött volt kénytelen haladni.

A helyzetet az orvosolta, hogy a biztonsági autó elengedte az egész mezőnyt, amely ezután ment egy kört és felsorakozott a McLaren mögé, amelyet maga a biztonsági autó gyűjtött be, így korrigálva a sorrendet.

„Későn küldték be a biztonsági autót, így körülbelül 20 méterrel lemaradtak [Lando] Norrisról” – mondta az FIA a RacingNews365-nek.

„És ekkor a versenyirányítás úgy döntött, hogy egy lassú kört tesz, hogy összegyűjtse az összes autót, és hogy a pályabírók megkezdhessék a sérült jármű helyreállítását, ami nem lett volna lehetséges, ha minden autót közvetlenül az SC [biztonsági autó] elé engednek. Így megvárták, amíg az összes autó összegyűlik, mielőtt elengedték volna őket.”

Miután a verseny újraindult, Norris elhúzott Verstappen elől. A frissebb gumiknak és a wokingiak által érezhető jobb versenytempójuknak köszönhetően, de részben a holland padlólemez sérülése miatt is, amit akkor szenvedett el, amikor a 21. körben levágta a 14/15-ös kanyar sikánját. A McLaren pilótája végül több mint hét másodperces előnnyel szerezte meg élete első futamgyőzelmét a Forma-1-ben.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/