/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az új Škoda Fabia belülről

2014. augusztus 26. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

Az új Škoda Fabia nemcsak lendületesebb formájú, hanem minden eddiginél ötletesebb és praktikusabb is. Az új típus öt utas és csomagjaik számára is elegendő helyet kínál, ám kompakt méreteinek köszönhetően így is rendkívül mozgékony. Csomagtere a legnagyobb a kisautók kategóriájában. Így néz ki belülről.

A Škoda Fabia bőséges teret kínál utasainak és csomagjaiknak. Az utastér valamivel hosszabb és szélesebb, mint az elődjében, továbbá nagyobb fejteret biztosít a vezetőnek és a mellette ülő utasnak. Habár az új Fabia 8 milliméterrel rövidebb elődjénél, belső terének hossza 8 milliméterrel 1674 milliméterre nőtt. A könyökmagasságban mért szélesség is nagyobb, elöl 1401 milliméter (21 milliméterrel több), míg hátul 1386 milliméter (2 milliméterrel több).

A csomagtér a legnagyobb a kategóriában. Térfogata 330 liter, ami 15 literrel nagyobb az elődénél, és jelentősen nagyobb, mint a szóba jöhető vetélytársaké. A hátsó ülések lehajtásával 1150 literre nő a jármű befogadóképessége. A tágas, 1098 milliméter széles hátsó nyílás, az 1915 milliméter magasra nyíló csomagtérajtó és az alacsony rakodóperem (659 milliméter) megkönnyíti a pakolást. A rakfelület 960 milliméter széles, vagyis 2 milliméterrel szélesebb, mint az előző generáció esetében.

Az új Fabia az első Škoda, amelybe bekerül a MirrorLink technológia. Ez lehetővé teszi okostelefonos alkalmazások megjelenítését az információs és szórakoztató rendszer képernyőjén, ami új szintre emeli például a navigációs szoftver használatát vagy a személyes zenefájlok lejátszását a gépkocsiban. A csatlakoztatás gyors és könnyű. Az okostelefont csupán a Bolero rendszerhez kell csatlakoztatni egy USB-kábellel, kiválasztani és aktiválni a MirrorLink üzemmódot a rádión és a MirrorLink tanúsítással rendelkező alkalmazások „áttükröződnek” az információs és szórakoztató rendszer képernyőjére.

Szintén nagyon hasznos funkció a SmartGate, amely lehetővé teszi bizonyos járműadatok, mint például az üzemanyag-fogyasztás, az átlagsebesség vagy az útiköltségek átvitelét okostelefonra adott alkalmazások számára, tárolás és mobil felhasználás céljából. Az adatátvitel WiFi technológia révén, azaz vezeték nélkül megy végbe.

Az új Fabia immár jégkaparót is kínál az üzemanyagtöltő-nyílás fedelében. A középkonzol italtartójában kialakított multimédia-tároló tökéletes elhelyezést nyújt mobiltelefonnak, okostelefonnak vagy iPodnak. A vezetőoldali ajtóban külön helyet kapott a láthatósági mellény, amely már számos országban kötelező tartozék. Az utasoldali ajtóban szeméttároló helyezhető el. Az első üléstámlák belső oldalán található hálós zsebekben kiválóan tárolhatók kisebb holmik. Továbbá az új Fabia több italtartót is kínál. Mostantól mindkét hátsó ajtóban elhelyezhető egy-egy félliteres palack, míg a kesztyűtartóba egy egyliteres palack is befér. Ezáltal a Fabia már akár hét palacknak is helyet biztosít.

Mindezek mellett az új Fabia olyan további „Simply Clever” megoldásokat is felvonultat, amelyek hasznosnak bizonyultak a második generációban, köztük az alapfelszereltséghez tartozó parkolójegytartót a bal oldali A-oszlop belső felén és a két opcionális táskaakasztót a csomagtartóban. Opcióként két csomagrögzítő háló is rendelhető a csomagtartóba, amelyek segítenek megőrizni a rendet a poggyásztérben. A kalaptartó a normális helyzetén kívül vízszintes térelválasztóként is használható vagy függőlegesen a hátsó üléstámlák mögött tárolható. Sőt, opcióként egy rugalmas tárolórekesz is rendelhető a csomagtartóba, amely nem engedi szétszóródni a különféle holmikat.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/