/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leszámol a dízelmotorokkal a Volvo

2018. május 22. 11:25   |   Autoblog
címkék:  

A még idén nyáron bemutatkozó, új Volvo S60 szedán lesz az első dízelmotor nélkül kínált Volvo, megerősítve a Volvo Cars belső égésű motorokon messze túlmutató, hosszú távú piaci elkötelezettségét.

Volvo Cars' T8 Twin Engine Range

A 2019-től piacra lépő új Volvo modellek mindegyike megvásárolható lesz mild hibrid, plug-in hibrid vagy elektromos meghajtású változatban. Ez az autóipar legteljesebb körű villamosítási stratégiája; a Volvo Cars 2017 júliusában, a hagyományos autógyártók között elsőként kötelezte el magát a teljes körű elektromos átállás mellett.

A villamosítási stratégia megerősítéseként a Volvo idén márciusban bejelentette, hogy 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tisztán elektromos járművek fogják kitenni. A 2018. év Pekingi Autószalonon tett bejelentés erőteljes szereplőként pozicionálta a Volvót Kínában, a világ első számú elektromosautó-piacán.

Az új S60 prémium középkategóriás sportszedán a Volvo saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül, ugyanarra, amelyre a díjnyertes új 90-es és 60-as modellcsaládok tagjai. Az S60 kombi fivérét, a V60-ast idén mutatták be Stockholmban.

The new Volvo XC60 - T8 powertrain

Az új S60 kezdetben négyhengeres Drive-E benzinmotorokkal, valamint kétféle plug-in hibrid benzin-elektromos hajtáslánccal lesz elérhető. Jövőre követik ezeket a mild hibrid változatok.

Az új S60 gyártása idén ősz végén veszi kezdetét a Volvo Cars vadonatúj gyártóüzemében, a Dél-Karolina állambeli Charleston közelében. Az új S60 kizárólag itt készül majd, így a teljes észak-amerikai piacon kívül Charleston látja majd el az összes tengerentúli exportpiacot is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/