/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az utazók kétharmada csak biztonságos helyeken áll meg pihenni

2021. május 25. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Az utazáshoz és az autózáshoz való viszonyunkat is átalakította a járvány: a higiénia iránti megnövekedett igény a járványhelyzet enyhülése után is velünk marad, és a szolgáltatásválasztásnál rendkívül fontos döntési szempont lesz a jövőben – derül ki a MOL által készített, legfrissebb, reprezentatív felmérésből.

Minden második válaszadó kizárólag belföldi utazást tervez, ráadásul tízből hatan úgy nyilatkoztak, hogy ha út közben szükségük van valamire, ott fognak megállni, ahol egészségügyi szempontból is biztonságban érzik magukat.

Változásokat hoz a világjárvány az utazási szokásokban: az emberek nem kívánnak lemondani az ország- és világjárásról, de sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra – ez a legfontosabb tapasztalata annak az országos felmérésnek, amelyet a MOL megbízásából készítettek. A kutatási eredmények szerint az idei évre mindenképpen rányomja a bélyegét a pandémia, de mindez az utazási kedvet nem érinti, csak az irányokat befolyásolja. A megkérdezettek 54%-a kizárólag hazai utakat tervez, 26% itthon és külföldön is nyaralna, 4% pedig csak külföldi utazásra készül (16% egyáltalán nem kelne útra).

A felmérés eredményei szerint a magyarok négyötöde arra készül, hogy a higiéniai szabályokat a járvány enyhültével is következetesen be fogja tartani. A válaszadók kétharmada hangsúlyozta, hogy ha út közben valamilyen szolgáltatást kíván igénybe venni, vagy egyszerűen csak pihenni szeretne, ott fog megállni, ahol garantálni tudják számára az egészségügyi biztonságot. 50% fölötti azok részaránya, akik fontosnak tartják, hogy a töltőállomásokon legyen a kútoszlopok mellett egyszerhasználatos fóliakesztyű a higiénikus önkiszolgáláshoz. A kültéri fizető terminálhoz 67, az érintés nélküli fizetős lehetőségéhez 68% ragaszkodik.

A kézfertőtlenítő várhatóan a jövőben is a személyi higiénia egyik legfőbb kelléke lesz: a válaszadók háromnegyede gyakrabban használ jelenleg kézfertőtlenítőt, 10-ből 6-an pedig gyakrabban visznek magukkal kézfertőtlenítőt, ha elhagyják otthonukat. A MOL töltőállomásain a járvány első hullámának kezdete óta kiemelt szempontként kezelik a biztonságot. Minden MOL-töltőállomás bejáratánál ingyenes kézfertőtlenítővel töltött MOL Hygi állványok fogadják az érkezőket, shopokban belül legalább óránként fertőtlenítik a gasztro-terület felületeket, így a pultot, a székeket és asztalokat is.

Tartós tendenciának tűnik, hogy egyre többen vannak, akik a tankoláson túl egy friss kávét, helyben készült élelmiszert is vásárolnak a Fresh Cornerekben, vagy eleve azért állnak meg a MOL-nál, hogy egy kicsit felfrissüljenek. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 70%-a – ha teheti – inkább a biztonságos, előre csomagolt élelmiszert választ a töltőállomás shopjában, és ugyanennyien preferálják a kávék és más italok lezárt, elviteles pohárban történő kiszolgálását. A többség döntőnek tartja, hogy legyen olyan kijelölt szabadtéri terület, ahol lehet ételt-italt fogyasztani.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/