/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Audi megvásárolta a Ducatit

2012. április 20. 16:29   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi AG az Investindustrial Csoporttól 860 millió euróért megvásárolta a bolognai székhelyű olasz Ducati Motor Holding S.p.A. sportmotorkerékpár-gyártó vállalatot. A tranzakcióra – amelyre április 18-án Hamburgban az Audi és a Volkswagen AG felügyelő bizottsága is áldását adta – a várakozások szerint hamarosan a kartelljogi jóváhagyás is megérkezik. A Ducati világszerte a motorkerékpár-ipar prémium márkájaként ismert, s a motorfejlesztés és a könnyűszerkezetes építés területein egyaránt kiemelkedő tudással és tapasztalatokkal rendelkezik.

A Lamborghini és az Italdesign nagy hagyományú olasz márkák mellett immár a Ducati az Audi harmadik bástyája Észak-Itáliában, egyben a vállalat növekedési stratégiájának újabb fontos eleme. Rupert Stadler, az Audi igazgatótanácsának elnöke így fogalmazott: „A Ducati a nagyteljesítményű motorok, illetve a könnyűszerkezetes építés területein egyaránt széles körű know-how birtokosa, miközben a kétkerekűek globálisan is egyik legnyereségesebb gyártója. A Ducati így összességében kiválóan illik az Audi karakteréhez."

A Ducati motorok fejlett vezérlési rendszerei, különleges égéstér-technológiái, az ezekhez kötődő alapvetően sportos karakter és a könnyűszerkezetes konstrukciók terén rendelkezésre álló bőséges tapasztalatok együttesen kiváló lehetőségeket kínálnak az Audi és a Volkswagen Csoport számára.

A Ducati globálisan működő vállalat, amely bolognai székhelyén túl thaiföldi saját üzemében is termel, illetve számos stratégiai jelentőségű piacán saját importőri társaságot tart fenn. A szakértők szerint a motorkerékpárok piaca – különösen Ázsiában – jelentős bővül majd az elkövetkező évek során. A Ducati 2011-ben összesen mintegy 42 ezer motorkerékpárt értékesített, nagyjából 480 millió euró forgalmat produkált, s jelenleg mintegy 1100 dolgozót foglalkoztat.

A márkát még 1926-ban Adriano és Marcello Ducati alapította Bolognában. A Società Scientifica Radiobrevetti Ducati eleinte rádiókészülékekhez állított elő alkatrészeket, a motorkerékpárok gyártását 1949-ben kezdte meg.

A Ducati márka Ducati Corse versenyrészlege révén évtizedek óta a motorkerékpár-versenyzés aktív szereplője. Ez irányú tevékenységének jelenlegi súlypontját a Ducati gyári csapata képezi, amely a motorkerékpár világbajnokság MotoGP kategóriájában áll rajthoz, míg a Superbike World Championship mezőnyében a márka privát csapatokat támogat sikerrel. A Ducati eddig 21 szezonból összesen 17 alkalommal hódította el a Superbike konstruktőri bajnoki címét, 14 esetben pedig a versenyzői trófeát is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/