/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az autósok 91 százaléka talál olcsóbb kötelezőt

2011. november 03. 15:36   |   Autoblog
címkék:  

Az autósok 91 százalékban találnak a jelenleginél olcsóbb kötelezőt a Netrisk.hu-n végzett első 300 ezer díjszámítás alapján. Ennél is meglepőbb, hogy a Netrisken megkötött első tízezer szerződés átlagdíja alig 12 600 forint, csaknem 30 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Vagyis a váltással most akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható. Az árakat összevetve a KÖBE áll az első helyen, a megkötött szerződésekből ugyanakkor a legtöbbet az Uniqa viszi el jelenleg.

A Netrisken végzett első 300 ezer díjszámítás 91 százalékában találtak az autósok a jelenleginél olcsóbb kötelező biztosítást, ami jól mutatja, hogy az idei kampány a tavalyihoz hasonlóan jelentős megtakartási lehetőséget kínál azoknak, akik veszik a fáradtságot a biztosítási díjak összehasonlítására. Ennél is megdöbbentőbb, hogy az első megkötött tízezer új kötelező biztosítás átlagdíja a Netrisken alig 12 600 forint, 28 százalékkal alacsonyabb a múlt évi 17 500 forintos átlagárnál. A drasztikus áresés már nem csak a potenciális megtakarítási lehetőséget mutatja, de azt is, hogy az autósok inkább döntenek az ár alapján, mint a korábbi években.

A legtöbb kalkulációból a KÖBE jön ki első helyen, de az árazásban nem sokkal maradt el tőle az Uniqa sem. Miután a biztosítási egyesületnél nagyobb bizalmat élvez, az Uniqát választják a legtöbben. A piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon megkötött első tízezer szerződésből az autósok negyede az Uniqához szerződik át, majd a KÖBE, az Allianz és a KH Biztosító következik a sorban.

A díjai alapján harmadik Wabard a megkötött szerződések számában csak hatodik helyen áll, míg a tavaly legtöbb új szerződést kötött Allianz a harmadik legtöbbször választott biztosító. Ám új szerződéseinek 96 százaléka újrakötés, vagyis döntően meglévő ügyfelei kötik csak újra szerződésüket, az ezzel járó díjkedvezményért.  Csupán az árakat nézve egyébként az Allianz a 10. jelenleg a biztosítói versenyben.

A lista végén mind az árakat, mind a megkötött szerződések számát nézve ugyanazok a biztosítók állnak: a Signal és a Generali.

Forrás: Netrisk.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/