/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Az Opel lecseréli a teljes motorcsaládját

2012. május 14. 15:02   |   Autoblog
címkék:  

Az Opel alapjaiban korszerűsíti motorprogramját. Nagyszabású hajtómű-offenzíva keretében három teljesen új benzines- és dízel motorcsalád lép a mai portfólió zömének helyébe. A cél, hogy vezető helyet foglaljon el a márka a fogyasztás, az emisszió, a teljesítmény és a zajkomfort terén.

Elsőként egy négyhengeres, turbófeltöltős, 1598 köbcentis Ecotec benzinmotor jelenik meg, közvetlen befecskendezéssel és Start/Stoppal. A gyártás Szentgotthárdon 2012 végén indul el a félmilliárd eurós beruházással épült új motorgyárban. A szentgotthárdi gépsorokon már elkezdődött a próbagyártás, a 63 ezer négyzetméteres csarnokban három motorcsalád készül majd egyedülállóan rugalmas technológiával.

Az új generációs 1,6-os benzinest különböző teljesítményfokozatokban és sokféle Opel modellben kínálják majd. Egyenletes gyorsítás, nagy húzóerő, halk működés és minimális fogyasztás volt a fejlesztők elsődleges szempontja, és a nyomaték tekintetében  csúcsértéket értek el a nagysorozatú benzinmotorok között: a fajlagos nyomaték eléri a 187,5 newtonméter per litert. Az új, közepes kategóriájú motornemzedék maximális nyomatéka 300 newtonméter, amely már 1700 ford./percnél rendelkezésre áll. A 200 lóerő csúcsteljesítmény 4700-nál jelentkezik. Az eddigi 1,6 literes turbómotorhoz (180 LE) képest 13 százalékkal csökkent a fogyasztás és a CO2-emisszió.

Az Opel első közvetlen befecskendezésű benzinese, a 2.2 Ecotec (155 LE) 2003-ban debütált a Signummal és a Vectrával, majd alkalmazták a Zafirában és az Astrában is. 2007-ben követte a GT-ben az első közvetlen befecskendezéses turbómotor, a 2.0 Turbo Ecotec, amelynek teljesítménye 264 lóerő volt. Egy évvel később már az Insigniában jelent meg, kétféle teljesítménnyel (220 LE és 250 LE). Az új OPC Astrát a motor eddigi legújabb, 280 lóerős változata hajtja majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/