/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Baleseti adóval is a magyar kötelező a legolcsóbb

2012. november 24. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Nemcsak a nyugat-európai, hanem a kelet-közép-európai országok díjaihoz viszonyítva is Magyarországon a legalacsonyabb a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átlagdíja a Genertel biztosító nemzetközi felmérése szerint.

A társaság közleménye szerint ezen a 30 százalékos baleseti adó sem változtatott, csak csökkentette a különbséget. A baleseti adóval együtt is 25 700 forintos idei hazai átlagdíjba azoknak a szerződései is beletartoznak, akik évek óta nem váltottak biztosítást. Aki ugyanis a tavalyi kampányban váltott, annak idén már az adóval is csak átlagosan 17-18 ezer forintot kellett fizetnie.

Az adatok szerint a környező országok többségének átlagdíja a 30-40 ezer forintos sávban mozog. Horvátországban és Szlovéniában az átlagdíj a németországihoz hasonlóan 60 ezer forint körül alakul. A többi nyugat-európai országban ennél jóval magasabb díjszintek vannak, nem ritka a 100 ezer forint feletti éves kgfb-díj sem.


Magyarország más szempontból is eltér a többi vizsgált országtól: miközben a szomszéd országokban öt százalék alatt mozog az online alkuszoknál megkötött szerződések aránya, Magyarországon ez az érték 75 százalék körüli. Mind a kirívóan alacsony átlagdíj, mind az Európában is ismeretlen mértékű eltolódás a díjösszehasonlítást végző alkuszok felé hosszú folyamat eredménye. Magyarországon az autósokat sokkal aktívabban ösztönözték a spórolásra a piaci szereplők, az összehasonlítást elősegítette a szinte már csak itt alkalmazott egységes évforduló és az évi egyszeri díjhirdetés is.

Egyes vizsgált országokban már korábban is általános gyakorlat volt a folyamatos díjhirdetés. A Genertel szerint a tapasztalatokból az szűrhető le, hogy a biztosítók egy éven belül maximum két-három alkalommal nyúlnak hozzá jelentősebb mértékben a meghirdetett díjaikhoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tóth János
2012-11-25 - 11:51

Esetleg az átlagfizetések arányában is láthatnánk hogyan alakulnak a díjak?
Mert nálunk a 60K akár 1 havi bér is lehet, mig nyugaton a 100K csak 1 heti.


*/