/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Beázások miatt visszahívás alatt az Alfa Stelvio

2018. április 14. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Akik szeretik az olasz autókat, jobb ha nem olvassák tovább a következő hírt, ugyanis az Alfa Romeo egyik mentőövének számító Stelvio modelljénél két, beázásos problémát is észrevettek, amelyek különféle elektronikai hibákhoz vezethetnek.

Meggyőző külsőjével, kiváló vezethetőségével, erős motorjaival és különleges temperamentumával az Alfa Romeo Giulia és Stelvio modelljei is sikeresek lettek, ami nagyon hiányzott már a márkának az elmúlt évek küszködései után.

Azonban úgy tűnik, ezen modellek egyikét nem sikerült tökéletesen összerakni, mert az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Szervezet (NHTSA) két visszahívási programot is indított a modellre vonatkozóan, amely két különböző helyen is beázhat, temérdek balesetveszélyes problémának teret engedve.

A visszahívás csak Amerikában eddig 12 595 példányt érint, de könnyen lehet, hogy világszerte mindenki szembesülhet a két beázás valamelyike által okozott elektronikai meghibásodásokkal.

Az egyik az autó hátsó felénél jelentkezhet, ugyanis a nedvesség hatására korrodáló csatlakozók miatt zárlat hatására alacsony sebességnél kinyílhat az automatikus működtetésű csomagtartó, a kihulló csomagok pedig könnyen balesetet okozhatnak. A másik gond elölről, egy vezérlőmodul beázásával jelentkezhet a külső világítás vagy az ablaktörlők hibás működésével – esetleg teljes megbénulásával.

A visszahívás során a gyártó igyekszik a lehető legjobb szigetelést biztosítani – természetesen díjmentesen – az ügyfelek részére. Az érintetteket mielőbb igyekszik felkutatni a cég. Hogy Amerikán kívül fennáll-e a veszély? Egyelőre nem tudni, de nem kizárt, hogy minden, az olaszországi cassinói gyárban előállított példányt érint(enek) a baj(ok).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/