/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott a McLaren leggyorsabb spider modellje

2021. július 27. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren bemutatta a 765LT nyitható tetejű változatát, a Spidert. A 765LT Spider a McLaren történetének legerősebb nyitható tetejű modellje és kialakításánál fogva a kupénál is intenzívebb vezetési élményt nyújt. Összesen csak 765 darabot fognak gyártani belőle.

A 765LT Spider tetőkialakítása nem követelt semmilyen kompromisszumot, a kocsi saját tömege csupán 1388 kilogramm, ami 80 kilogrammal alacsonyabb a 720S Spider tömegénél és nagyjából egy mázsával marad el a legközelebbi konkurens tömegétől.

A motoros mozgatású, egy darabból álló karbon keménytető 11 másodperc alatt tárja fel az eget és 50 km/órás sebességig is működtethető. És még közelebb hozza a négy csőben végződő titánium kipufogórendszer hangorkánját, adrenalinnal töltve meg a sofőr és utasa szervezetét. A Spider verzió MonoCage II karbon struktúrája közös a 765LT kupéjéval, beleértve a szélvédőkeretet is. Nem volt szükség külön strukturális merevítő elemekre; például a hátsó bukókeretet is az alvázhoz rögzítették.

A Spider ugyanolyan magas szintű aerodinamikai teljesítménnyel büszkélkedhet, mint a kupé; mindkét modell 25 százalékkal nagyobb leszorítóerőt termel, mint a

720S kupé. A 765LT Spider leginkább az aktív hátsó szárnyában tér el a 765LT kupétól. Ez az elem nemcsak a leszorítóerő szabályozásában és a stabilitás fenntartásában játszik nagy szerepet, hanem légfékként is funkcionál. Utóbbi esetben csaknem függőleges irányba áll be és 60 százalékkal növeli meg a leszorítóerőt.

Az utastérben Alcantara borítású, karbonhéjas versenyüléseket találunk, extraként pedig a Senna szuperkönnyű versenyülései is megrendelhetők. A sofőr a más modellekből ismerős, forgatható digitális kijelzőt látja maga előtt, az infotainment rendszer középső érintőkijelzője pedig 8 colos. Audiorendszer nincsen, de felár nélkül beépíthető, akárcsak a Bluetooth kihangosító, az első tengelyemelő rendszer és a 360 fokos kamerarendszer.

A McLaren 765LT Spider 4 literes ikerturbós V8-as aggregátja 765 lóerőt ad le 7500-as fordulatszámon, és 800 Nm forgatónyomatékot állít elő 5500-as fordulatszámon. A nulla-százas gyorsulás így szédületes 2,8 másodperc, de a kétszáz is megvan 7,2 másodperc alatt. Újabb beszédes adat, hogy a gép 10 másodperc alatt leküzdi a negyedmérföldes távot, a végsebessége pedig 330 km/óra.

A legerősebb nyitható tetejű McLaren már megrendelhető. Alapára 310 500 font, ám a 2021-es gyártási mennyiséget már eladták.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/