/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az új DS 3 és DS 3 Cabrio

2016. január 20. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Leleplezték az új DS 3 és DS 3 Cabrio modelleket, a magát divatikonná kinőtt stílusos kisautó második generációját. A modelleket igyekeztek kívül-belül még vonzóbbá tenni, emellett a felszereltségüket is tovább bővítették.

2010-es megjelenése óta a párizsi stílust és eleganciát megtestesítő DS 3 több mint 390 ezer ügyfelet vett le a lábáról. Párizstól Tokióig, Londontól Buenos Airesig a DS 3 a világon mindenütt igazi divatikonná nőtte ki magát karakteres stílusának, valamint az általa kínált vezetési élménynek és modern felszereléseknek köszönhetően. Az új DS 3 és DS 3 Cabrio új dizájnelemeikkel és folyamatosan bővülő funkcióikkal szeretnének még több fejet elcsavarni.

A DS 3 sikere mindenekelőtt utánozhatatlan stílusában rejlik. A DS tervezőgárdája ezért nem változtatott alapvető stíluselemein: a „lebegő” tetőn, a (tető- és a karosszéria-) színek kombinációján, illetve a karosszéria-övvonal cápauszonyszerű kialakításán, amelyek eddig a DS 3 legjellegzetesebb vonásainak számítottak. Az új DS 3 nem adja alább a testreszabási lehetőségek (tető, karosszéria, visszapillantótükör-házak, keréktárcsák, műszerfalbetét, sebességváltó-gomb és kárpitok) terén sem, így továbbra is 78-féle karosszéria-/tetőszín-kombinációt kínál.

A DS 3 megkapta a DS-ekre jellemző, művészi gonddal kialakított új orr-részt, amelynek hatszögű, függőlegesen tagolt hűtőrácsába büszkén illeszkedik a DS embléma. Elegáns krómkerete két krómozott szárnyban folytatódik a LED-es fényszórók és ködlámpák irányába, ami igazi újdonságnak számít a márkánál. Az új, 2014 júliusa óta használatos fényszórókban a LED-es technológia (3 darab 3 W-os, ékkövek módjára megmunkált világító modul) a xenon erejével (25 W-os modul) és futófényszerűen felvillanó LED-es irányjelzőkkel párosul. Új, szintén LED-es ködfényszórók is kerülnek a megújuló DS 3 modellre, még áthatóbb tekintetet köcsönözve neki. A LED-es és a xenon technológia vegyítésével nagyobb fényerejű illetve hatókörű, homogén hatást sikerül elérni.

A DS 3 eddigi története során több mint 20 limitált széria látott napvilágot. A vásárlók jelenleg 78-féle tető- és karosszéria-színkombináció közül választhatnak, ami több mint 3 millió féle változatot eredményezhet, ha beszámítjuk a külső és belső testreszabási lehetőségeket, illetve a különböző felszereltségi szinteken rendelkezésre álló motorváltozatokat. A DS 3 sosem akar lemaradni a legújabb irányzatokról, ezért most egy vadonatúj (ralipiros) karosszériaszínben, illetve topázbarna tetővel is bemutatkozik. A külső testreszabási lehetőségek így még tovább gazdagodnak, amiről a négy-négy féle tető-, illetve tetővászonszín, a 10-féle tükörházborítás és a kétféle karosszériaváltozathoz kínált összesen 15-féle 16 és 17’’-os keréktárcsa mellett a fémtetős változat esetében 10-féle tetőmatrica is gondoskodik.

A belső tér is követi a divatot és bátran játszik a különféle anyagokkal. Új kárpitok és utastéri díszítőelemek jelennek meg a kínálatban. És a bőr, amin nem fog az idő: a DS modellek védjegyének tekinthető óraszíj-mintájú nappabőr üléshuzatok ezentúl a barna egy új, Trinitario névre keresztelt árnyalatában is a vásárlók rendelkezésére állnak. A műszerfalbetét is kérhető DS monogrammos bőrborítással, a műszercsoport árnyékolójára pedig igény szerint műbőr borítás kerülhet, eltérő színű díszöltésekkel.

A legújabb generációs 7″ színes érintőképernyőnek köszönhetően egyre inkább high tech élmény egy DS-t vezetni. Azon kívül, hogy segítségével könnyebb hozzáférni az autó összes funkciójához (20-szal kevesebb gomb került a műszerfal középső részére), a képernyő legnagyobb előnye a Mirror Screen használatának lehetővé tétele. A vagy Apple CarPlay, vagy MirrorLinkalapon működő funkcióval közvetlenül a műszerfal kijelzőjén keresztül is vezérelhető bármely okostelefon. Újdonság emellett az Active City Brake városi automatikus vészfékező rendszer, továbbá az első és hátsó parkolássegítő, illetve a képet a képernyőre továbbító tolatókamera és visszagurulás-gátló.

Az új DS 3 nyolc tagból álló motorkínálatával (háromféle háromhengeres PureTech benzinmotor, kétféle négyhengeres THP benzinmotor, valamint háromféle négyhengeres BlueHDi dízelmotor), háromféle sebességváltójával (5 vagy 6 fokozatú manuális, robotizált vagy a legújabb generációs automata sebességváltó), valamint a 79 g/km-től induló (BlueHDi 100) és a 129 g/km-os értéket meg nem haladó CO2-kibocsátásával a legmesszemenőbb igénynek is képes megfelelni.

Három újdonságot mindenképpen érdemes megemlíteni az új DS 3 kapcsán: a legújabb fejlesztésű, hét hónapja bevezetett automata EAT6 sebességváltót, a háromhengeres PureTech 130 S&S motort, valamint az új 1.6 THP S&S motorblokkot, ami a DS 3 performance sportváltozatot hajtja.

Az új DS 3 nagyteljesítményű modellváltozata a DS 3 Performance, amely mindkét karosszériával elérhető. Az új 1,6-os turbómotor által mozgatott DS 3 Performance 208 lóerős, maximális nyomatéka pedig 300 Nm. Az erőforráshoz speciális áttételű hatfokozatú kézi váltó tartozik, a tökéletes vonóerő-átvitel és úttartás érdekében pedig Torsen differenciálművel is kiegészítettek. A hasmagasságot emellett 15 mm-rel csökkentették, az első nyomtávot 26 mm-rel, a hátsót 14 mm-rel növelték, előre speciális féknyereggel ellátott 323 mm-es, míg hátulra 249 mm-es féktárcsát szereltek.

A fejlesztőcsapat a stílusnak is komoly figyelmet szentelt. Az autó dinamikus karaktere első szempillantásra felismerhető: speciális dupla kipufogóvég, szélesített nyomtáv, 18 colos gyémánthatású fekete könnyűfém felnik, magasfényű fekete féknyereg elöl, a DS Performance színeiben pompázó emblémák stb. És ne feledkezzünk meg a sportosra hangolt belső térről sem, melyről a bőr és alcantara kagylóülések, valamint a különleges műszerfal tanúskodik, melyen végigfut a DS Performance felirat.

Az ügyfelek kétféle felszereltségi szint közül választhatnak mind a hagyományos, mind pedig a kabrióváltozatnál. Az első szint hatféle karosszéria és tetőszín-kombinációt kínál a DS 3-hoz, s négyfélét a kabrióváltozatához. A második, „Black Special” névre hallgató felszereltségi szint a mattfekete karosszériaszínnel és a fényes Gold tetővel tovább erősíti a jármű sportos és kifinomult karakterét. A sötét árnyalatú karosszériát karbon oldalsó védőcsíkok díszítik. A belső tér összhangban van a külső megjelenéssel, így a műszerfalon és a sebességváltó talpazatán is visszaköszön a fényes Gold karosszériaszín, valamint az utastér több kényelmi és biztonsági extrafelszerelést is tartalmaz.

Az új DS 3-nál, mint egy mindennapi használatra szánt autónál, a kényelem a legfontosabb tulajdonságok közé tartozik. Ez különösen igaz az új DS 3 Cabrióra. Erre jó példa a tetőmozgatás: a tetőt egészen 120 km/h sebességig szabadon lehet nyitni-zárni, és a kabrió akusztikai komfortja is példaértékű, köszönhetően a magas minőséget képviselő tetőnek, illetve az aerodinamikus légterelőnek, mely optimális akusztikai kényelmet biztosít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/