/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkozott az új Tiguan

2023. október 02. 11:37   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen világpremier keretében mutatja be a teljesen új fejlesztésű Tiguan modellt, és ezzel a bestseller harmadik generációját.

A Tiguan jelenleg világszerte a Volkswagen egyik legsikeresebb modellje: 2007-es debütálása óta több mint 7,6 millió vásárló döntött a kompakt SUV mellett. Az új nemzedék már 2024 első negyedévében a kereskedésekbe kerül.

Kai Grünitz, a márka műszaki fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja: „A moduláris keresztmotoros platform legújabb evolúciós lépcsője adja a Tiguan harmadik generációjának rendkívül innovatív műszaki alapját. Az MQB evo nagy méretgazdaságosságának köszönhetően a Volkswagen ismét számos csúcstechnikás fejlesztést demokratizál – így például az Adaptív futóműszabályzás pro rendszert vagy a nagyjából 100 kilométer elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncokat –, és ezeket több százezer autós számára teszi elérhetővé.”

Az MQB evo padlólemezzel megvalósított új műszaki fejlesztések szinte minden téren jobbítják a Tiguan modelleket. A mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncok minden eddiginél hatékonyabbá teszik ezeket az SUV-modelleket. Emellett mostantól a váltakozó áramú töltés is gyorsabb minden eHybrid kivitelben, az egyenáramú gyorstöltés pedig először jelenik meg szériafelszereltségként. Az új MIB4 (negyedik generációs moduláris infotainment-koncepció) alapján kialakított, letisztult digitális műszerfal maximális mennyiségű információt kínál, valamint digitális szolgáltatásokat és alkalmazásokat hoz a fedélzetre. A kezelhetőséget következetesen magától értetődőnek tervezték. Emellett az olyan új rendszerek, mint az első ülések pneumatikus masszázsfunkciója vagy a Tiguan modellben először alkalmazott IQ.LIGHT – HD-mátrixfényszórók a Touareg luxuskategóriás modellből származnak. Az új Adaptív futóműszabályzás pro tökéletesíti a kényelmet és a dinamikát. A Parkolási asszisztens rendszer legújabb generációja automatizálja a parkolóhelyekre be- és kiállást.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/