/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatkoztak az új Porsche 911 GTS modellek

2021. június 23. 15:20   |   Autoblog
címkék:  

Körülbelül másfél évvel a 992-es széria piaci bevezetése után a 911 modellcsaládja sportos GTS modellekkel bővül. A népszerű sportautó új generációja nemcsak erősebb és látványosabb, de minden eddiginél dinamikusabb is egyben. Az új 911 GTS modellek boxermotorja 480 lóerős, ami 30 lóerővel több, mint a jelenlegi 911 Carrera S és az előző 911 GTS teljesítménye.

Öt modellváltozat érhető el bruttó 140 981 eurós németországi alapártól:

911 Carrera GTS hátsókerékhajtással, Coupé és Cabriolet változatban
911 Carrera 4 GTS összkerékhajtással, Coupé és Cabriolet változatban
911 Targa 4 GTS összkerékhajtással

A hossz- és oldalirányú erők kiváló átadását a nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltó (PDK) vagy a hétfokozatú kézi váltó, valamint a GTS-specifikus adaptív lengéscsillapítási rendszer és a 911 Turbo nagyteljesítményű fékrendszere biztosítja. A menetdinamikát tovább javítja a GTS-hez először elérhető Könnyűsúlyú csomag, amely akár 25 kilogrammal csökkenti a modellek tömegét.

Az új modellek visszafogottan sportos megjelenését fekete kontrasztos karosszériaelemek és sötétített fényszórók jellemzik. A fekete a belső tér domináns színeként is megjelenik. A Race-Tex mikroszálas borítások egyszerre dinamikus és elegáns hangulatot teremtenek. Az infotainment rendszer legújabb generációja számos fejlesztést hoz a működés és a csatlakoztathatóság terén.

Az új 911 GTS háromliteres, turbófeltöltésű hathengeres boxermotorja 480 lóerős. Maximális nyomatéka 570 Nm, ami 20 Nm-rel több, mint elődjénél. A 911 Carrera 4 GTS Coupé PDK váltóval mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára: ez három tizeddel gyorsabb elődjénél. A PDK alternatívájaként a 911 GTS modellekhez hétfokozatú, különösen rövid áttételű kézi sebességváltó is rendelhető.

A 911 Turbóból származó és a GTS számára módosított felfüggesztés kimagasló dinamikát biztosít. Az alapfelszereltséghez tartozó Porsche Active Suspension Management (PASM) rendszernek köszönhetően a lengéscsillapítók villámgyorsan reagálnak a dinamikai változásokra. A Coupéban és a Cabrioletben a PASM szériafelszereltség, a 10 milliméterrel alacsonyabb sportfutóművel együtt. A 911 Targa 4 GTS alá a 911 Targa 4 S futóműve kerül.

A mérnökök a fékezési teljesítményt is a GTS megnövekedett teljesítményéhez igazították, amely így a 911 Turbo nagyteljesítményű fékrendszerét használja. A 20 colos első és 21 colos hátsó fekete, központi csavaros keréktárcsák a 911 Turbóról származnak. A széria sport kipufogórendszer a GTS-specifikus beállításnak és bizonyos belső szigetelések elhagyásának köszönhetően még érzelemdúsabb hangzást tesz lehetővé.

A 911 GTS-re a fekete vagy sötétített külső részletek sokasága jellemző. A 911 Targa 4 GTS esetében ide tartozik a modellt meghatározó tetőív és a Targa felirat is. A fekete selyemfényűre fényezett elemek sorát gyarapítják a központi kerékcsavaros könnyűfém keréktárcsák, az első lökhárító légterelőajka, a motorburkolat lamellái, valamint az ajtókon és az autó hátulján található GTS feliratok. Opcióként választható egy olyan külső csomag, amelyben ezek és további részletek magasfényű fekete színt kapnak.

Valamennyi 911 GTS modell alapfelszereltségként kapja a Sport Design csomagot, amely az első és hátsó lökhárító, valamint az oldalküszöbök jellegzetes díszítéseit tartalmazza. A fényszórók peremei és a nappali menetfény környezete sötétített, az autó pedig szériafelszereltségként Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) LED-es fényszórókat kap. Hátul egyedi lámpákat találunk.

A menetdinamika tovább javul a könnyűsúlyú csomaggal, amely elsőként elérhető a GTS modellekhez. Akár 25 kilogrammos tömegcsökkentést eredményeznek a könnyebb szénszál-erősítésű műanyaggal készülő kagylóülések, az oldalsó és hátsó ablakok könnyített üvegezése és a lítium-ion indítóakkumulátor. A hátsó ülések is eltűnnek. Emellett a menetdinamikát tovább fokozzák a kiegészítő aerodinamikai módosítások, valamint a széria hátsókerék-kormányzás.

A GTS modellek sportos részletei belül is folytatódnak – funkcionálisan és vizuálisan egyaránt. Az opcionális hétfokozatú kézi sebességváltó váltókarját 10 mm-rel megrövidítették, amely még kisebb mozdulatokkal használható. Az alapfelszereltség része a GT Sport kormánykerék, valamint a Sport Chrono csomag üzemmódváltóval, Porsche Track Precision alkalmazással és a gumiabroncsok hőmérsékletének kijelzőjével. Az alapfelszereltséghez tartozó, négy irányban elektromosan állítható Plus sportülések fokozott oldalirányú alátámasztást és kényelmet biztosítanak. A belső tér szigetelését csökkentették.

Számos Race-Tex borítás fokozza az elegánsan dinamikus hangulatot. Az ülések középső részei, a kormánykerék pereme, az ajtókilincsek és kartámaszok, a tárolórekesz fedele és a váltókar mind a mikroszálas anyaggal vannak díszítve. A GTS belső csomaggal a díszvarrások kárminvörös vagy kréta színben is választhatók. A biztonsági övek, a fordulatszámmérő és a Sport Chrono óra háttere is ebben a kontrasztszínben pompázik, beleértve a fejtámlák GTS hímzésével. A műszerfal és az ajtók a GTS belső csomag esetében matt karbon díszbetéteket kapnak.

A Porsche Communication Management (PCM) új generációja további funkciókkal és jelentősen egyszerűsített kezeléssel rendelkezik. A Média menü érintési felületei megnövekedtek, és újdonság a kezdőképernyő csempéinek átrendezési lehetősége. A továbbfejlesztett hangasszisztens felismeri a természetes beszédet, és a “Hey Porsche” paranccsal aktiválható. Az iOS és Android felhasználók teljes körű csatlakoztathatóságot élvezhetnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/