/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatták a BMW X1 második nemzedékét

2015. június 03. 14:25   |   Autoblog
címkék:  

Megjelentek az első képek és információk a BMW X1 második generációjáról, amely októbertől lesz kapható. Az új X1 a BMW X modellek formai nyelvezetét kapta meg, és sokkal masszívabb, mint előtte. Utastere is új, jelentősen bővült a térkínálata és javult a variálhatósága, a márkára jellemző prémiumhangulat legfrissebb formájával. A motortérben a legújabb generációs négyhengeres hajtóművek dolgoznak.

Masszív arányai, erőteljes fellépése és dinamikus vonalvezetése biztosítanak alapvetően határozott megjelenést az új BMW X1 számára, már első pillantásra egyértelművé téve, hogy a BMW X modellek családjának legújabb tagja áll előttünk. Az újdonság magasabb elődjénél (+53 milliméter), ami jóval tágasabb utastérben és jól érzékelhetően megemelt üléspozíciókban (elöl +36, hátul +64 milliméter) mutatkozik meg. Utóbbi lényegesen kedvezőbb rálátást biztosít a forgalomra a vezető számára.

A térdmagasságban mérhető hátsó lábtér alapkivitelben 37, az extrafelszerelésként kínált, hosszirányban állítható hátsó üléssel pedig akár 66 milliméterrel is tágasabban alakulhat, míg az 505 literes csomagtér 85 literrel haladja meg az elődmodellét. A már alapkivitelben 40:20:40 arányban osztott – s extraként állítható dőlésszögű kivitelben is rendelhető – hátsó üléstámla lehajtásával már 1550 literes raktér alakítható ki. További variációs lehetőségekkel a szintén opcióként lehajtható kivitelű első utasülés és a hosszirányban 13 centiméteres távon állítható hátsó ülés szolgálhat.

Az új BMW X1 utastere a márka modelljeire oly jellemző, vezetőre összpontosító cockpit, illetve a korszerű prémium hangulat ötvözete. Az alapfelszereltség része egyebek mellett a légkondicionáló berendezés, az USB- és AUX-IN csatlakozókkal ellátott audio-berendezés, és az iDrive kezelési rendszer, amelynek 6,5 col képátlójú képernyője szabadon álló egységként illeszkedik a műszerfal formáiba. Számos egyéni kialakítási lehetőségek kínálkozik, az alapkivitel mellett az X1 rendelhető lesz Advantage, Sport Line, xLine és M Sport kivitelben.

A BMW X1 második nemzedéke teljes egészében új motorválasztékkal érkezik. Palettáján a 2015. októberi piaci bevezetéskor két benzin- és három dízelüzemű aggregát szerepel majd, amelyek egyaránt négyhengeres konstrukciók, a BMW új motorcsaládjának tagjai, s a 150 LE és 231 LE közötti teljesítménytartományt ölelik fel. Hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú Steptronic sebességváltóhoz csatlakoznak, amelyek szintén új fejlesztésű technikák.

Az xDrive intelligens összkerékhajtás szintén továbbfejlesztve kerül a BMW X1 modellekbe. E mérséklet tömegű, kompakt kialakítású és gazdaságos üzemű rendszer a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelően elektrohidraulikus szabályzású, többtárcsás tengelykapcsolóval osztja el a motor forgatónyomatékát az első és a hátsó tengely között. A BMW X1 sDrive20i és a BMW X1 sDrive18d elsőkerék-hajtással érkezik a piacra.

A BMW X1 új generációja az intelligens connectivity felszerelések területén is komoly fejlődést hoz. A BMW ConnectedDrive technikák kínálatának újdonsága a BMW szélvédő-kijelzője (BMW Head-Up Display), amely a nagyobb BMW X modellekhez hasonlóan a vezető számára fontos információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve jeleníti meg. Az új BMW X1 immár a Driving Assistant Plus összeállítással is rendelhető, benne az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített aktív sebességszabályzással (Active Cruise Control), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), a közlekedési torlódás asszisztenssel (Traffic Jam Assistant), és a városi vészfék-funkcióval (City Braking) kiegészített ütközésvédelmi (Collision Warning) és gyalogos-érzékelő rendszerrel (Pedestrian Warning).

E fejlett technikákat a legújabb mobiltelefonos alkalmazások teszik teljessé, amelyekkel a vásárlók egyéni igényeik szerint növelhetik autójuk kényelmét, illetve bővíthetik a navigáció és az infotainment területein kínált szolgáltatásait. Az extrafelszerelések kínálatában a teljes-LED fényszóró és a csomagtérajtó elektromos mozgatása is megjelent.

Az új BMW X1 piaci bevezetése októberben indul.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/