/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatták a legerősebb elektromos hajtású BMW-t

2023. április 17. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Az új BMW i7 M70 xDrive a BMW Group átfogó portfóliójának legerősebb zéró emissziójú modelljeként ünnepli világpremierjét. A 660 lóerős luxuslimuzin 3,7 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/órával is képes haladni. A modell az április 18-27. között megrendezendő Sanghaji Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét. Piaci bevezetése 2023 második felében kezdődik.

A BMW i7 luxuslimuzinban is alkalmazott, ötödik generációs BMW eDrive hajtáslánc-technológiát folyamatosan fejlesztik a mérnökök, teljesítményét és hatékonyságát egyaránt növelve. Az új BMW i7 M70 xDrive első és hátsó tengelyén is egy-egy mélyen integrált hajtási egység dolgozik, egy közös házban egyesítve a villanymotort, a hajtáslánc vezérlőelektronikáját és az automataváltót.

Az új i7 M70 xDrive hátsó tengelyén dolgozó elektromos motor 360 kW / 489 LE teljesítmény leadására képes, amely az első tengely 190 kW / 258 LE teljesítményű elektromos motorjával együttműködve tisztán elektromos összkerékhajtást hoz létre. Sport üzemmódban a rendszer 1 015 Nm csúcs-forgatónyomaték leadására képes, amely az M Launch Control rajtprogram és az M Sport Boost üzemmód aktiválásával 1 100 Nm-re növelhető.

Az M Sport Boost üzemmód a kormány mögötti bal kézre eső váltófül megnyomásával aktiválható, a műszerfalon megjelenő M Performance-specifikus grafika kíséretében. Az üzemmód érzelmekben gazdag hangaláfestéséről az alapfelszereltségként kínált BMW IconicSounds Electric portfólió részét képező, M Performance-specifikus orgánum gondoskodik.

Az új BMW i7 M70 xDrive extrém dinamikus menetteljesítménye kimagasló hosszútávú kapacitással párosul. 101,7 kWh nettó energiasűrűségének köszönhetően a luxuslimuzin padlólemezébe épített nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltéssel 488 – 560 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot garantál, a WLTP mérései szerint. Az új MAX RANGE funkció alkalmazásával mindez ráadásul további hozzávetőlegesen 15-25 százalékkal megnövelhető: a funkció külön-külön szabályozza a maximális leadott teljesítményt és az elérhető végsebességet, miközben csökkenti a kényelmi funkciók használatát.

A kombinált töltőegység fejlett töltőszoftvere már alapfelszereltségként optimalizálja az akkumulátor töltési hatékonyságát és sebességét, akár 22 kW töltési kapacitású AC járműtöltés és 195 kW töltési kapacitású DC járműtöltés mellett is. Gyorstöltőre csatlakoztatva ez 10 perc alatt akár 170 kilométerre is elegendő energia felvételét jelenti.

A tisztán elektromos összkerékhajtás, a kormánymű, a lengéscsillapítók és a menetdinamikai rendszerek vezérlőegységeinek M-specifikus alkalmazása megteremti a BMW M modellek által fémjelzett menetdinamikai adottságok, a precíz rendszerreakciók és a kimagasló hosszútávú kényelem előfeltételeit. Az alapfelszereltség része az első és a hátsó tengelyen is automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, M-specifikus adaptív futómű és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás, amelynek reakcióját M-specifikus hidraulika optimalizálja.

A modell alapfelszereltségének az aktív hátsókerék-kormányzás és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is része. A csomagot BMW M sport fékrendszer és 21” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák színesítik.

Az új i7 M70 xDrive modellt exkluzív stílusjegyek és jellegzetes BMW M dizájnmegoldások különböztetik meg az új BMW 7-es sorozat többi modellváltozatától. Ilyen például a BMW hűtőrács kontúrvilágítása. Az M Performance Package teljesítménynövelő csomag részeként pedig a modell most először magasfényű fekete hűtőrács-keretet is kaphat. Oldalnézetből és hátulról az új luxuslimuzint olyan jellegzetes BMW M stílusjegyek színesítik, mint a duplakonzolos BMW M külső visszapillantó-házak, a hangsúlyos BMW M küszöbtoldatok és a diffúzorral kiegészített, típus-specifikus hátsó lökhárító.

Az i7 M70 xDrive rendkívül széles karosszériafényezési palettával büszkélkedhet. A BMW Individual kéttónusú karosszériafényezés kiváltképp extravagáns megjelenést kölcsönöz a modellnek. A karosszéria többek között az alul BMW Individual Liquid Copper metál fényezést, felül pedig Sapphire Black metál árnyalatot kínáló kombinációval is megrendelhető.

A tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzin progresszív egyéniségét és hosszútávú kényelmét olyan innovációk erősítik, mint például a műszerfalon elhelyezett BMW Interaction Bar és a hátsó üléssor továbbfejlesztett, fekvő funkcióval optimalizált Executive Lounge opciója. Az egyedülálló BMW Theatre Screen és a Bowers & Wilkins surround audiorendszer kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolja az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát. Az utazás kimagasló kényelmét és biztonságát eközben olyan csúcstechnológiás rendszerek fokozzák tovább, mint például a parkolóasszisztens és a Manőver Asszisztens, amely már a My BMW okosalkalmazáson keresztül is vezérelhető.

Az extraként rendelhető automata ajtók a My BMW okosalkalmazáson keresztül és az okostelefonra telepített BMW Digital Key Plus okoskulccsal is nyithatók, illetve zárhatók. A továbbfejlesztett ajtónyitó funkciónak köszönhetően a technológia automatikusan kinyitja a vezetőoldali ajtót, amint a BMW Digital Key Plus okoskulcsot futtató okostelefon az autóhoz közeledik.

A feláras felszereltségek palettáját olyan tételek színesítik, mint például a BMW Individual Interior csomag és a kilenc különböző árnyalatot tartogató, exkluzív funkciókkal kiegészített BMW Individual csomag. A BMW Individual részleg Merino bőrből és kasmírgyapjúból készült, exkluzív részletekkel kiegészített utastér-kárpitozása Black/Dark Grey árnyalatban ugyancsak elérhető.

Az új BMW i7 M70 xDrive modell a bajor prémiumgyártó egyik első újdonságaként kapja meg a QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia legújabb generációját és a BMW 8.5 operációs rendszert. A továbbfejlesztett kijelző- és járművezérlő rendszer újratervezett főképernyőt és az okoskészülékek mintájára kidolgozott, optimalizált menüelrendezést kínál. A QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive járművezérlő technológia munkáját a BMW Ívelt Kijelző és a BMW Intelligent Personal Assistant is segíti.

Az új főképernyő képes folyamatosan megjeleníteni a navigációs rendszer térképét vagy az ügyfél által kiválasztott és egyénileg konfigurált tartalmak bármelyikét. Ugyanezen a szinten, a főképernyő vezető felőli oldalán függőlegesen elrendezett funkcióikonok állnak rendelkezésre, amelyek elhúzó mozdulattal aktiválhatók. A megfelelő funkciók közvetlenül, almenübe történő navigálások nélkül elérhetők.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/