/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bemutatták a Volkswagen Polo R WRC-t

2012. december 11. 14:55   |   Autoblog
címkék:  

2013-ban a Volkswagen is rajthoz áll az FIA Rali-világbajnokság (WRC) mezőnyében, kezdve a legendás Monte Carlo Ralival (január 15 – 20.). A pilóták, valamint a 315 lóerős rali-Polo illetve sportos sorozatgyártású változata 250 vendég előtt mutatkozott be végleges formájában Monacóban.

A Volkswagen intenzíven készült a rali-világbajnokságra, s a csapat minden tagja alig várja már, hogy versenybe szállhasson. Az FIA Rali-világbajnokság új kihívás a számukra, amelynek új ötletek sokaságával és igen erős csapattal kívánnak megfelelni. Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen személyében, illetve a mögöttük álló csapattal első osztályú legénységgel vághatnak neki a feladatnak.

Sébastien Ogier navigátora, az ugyancsak francia Julien Ingrassia, míg Jari-Matti Latvala pilóta oldalán honfitársa Miikka Anttila alkotja a Polo R WRC versenygépei számára a Volkswagen legénységét a 2013-as Rali-világbajnokságon. Az Ogier/Ingrassia és a Latvala/Anttila kettős egyaránt kiváló eredmények birtokában vághat az új szezonnak, eddig mindketten hét-hét világbajnoki futamgyőzelmet jegyeznek.

A Portugál Ralitól, vagyis az FIA Rali-világbajnokság negyedik futamától a Volkswagen egy harmadik versenyautó indítását is tervezi, volánjánál a kétszeres Intercontinental Rally Challenge (IRC) bajnok, s Volkswagen Junior pilóta Andreas Mikkelsennel (Norvégia; új navigátora Mikko Markkula, Finnország).

A Volkswagen így olyan versenyzőgárdát állított össze, amely a tapasztalatnak és az ambíciónak sincs híján: 28, 27 illetve 23 esztendősen Ogier, Latvala és Mikkelsen nem csupán a rali-mezőny legfiatalabb, hanem leggyorsabb pilótái között is említhetők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/