Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Biturbó V6-ot kap a belépő szintű Audi R8

2016. március 15. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sok pletyka látott napvilágot az új Audi R8 megjelenésekor, miután a gyártó elárulta, nem csak szívó V10-esekkel lesz elérhető a modell, hanem terveznek egy alapváltozatot kisebb köbcentis, turbós benzinmotorral. Úgy tűnik, az S4 3.0 literes V6-osára esett a választás.

Mióta megjelent a második generáció az Audi R8-asból, már mindenki arra vár, hogy a gyártó végre bejelentse a sokak számára legelérhetőbb, belépő szintű modell specifikációit.

Bár a négykarikások továbbra is titkolózni próbálnak, a Car and Driver magazin állítólag hozzájutott pár infóhoz az érkező legkisebb R8-cal kapcsolatban. A modell állítólag az új S4-es V6-os duplaturbós aggregátját kapja majd meg, amely középkategóriásban 354 lóerőt teljesít, azonban a kupéhoz ez nem lenne méltó, így felhúznák 400-450 lóerő környékére.

A motorból kicsikart teljesítmény egy hétfokozatú duplakuplungos automataváltón keresztül jut el mind a négy kerékhez, és állítólag 4,5 másodperc körül százas sprintre és 305 km/óra körüli végsebességre lesz majd képes vele az autó. Egyelőre azonban be kell érnünk ezekkel a pletykákkal, bár a Car and Driver többször írta már meg az igazat, mint a valótlanságot…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!