/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Biztonságban élen jár a Volvo és a Ford

2018. július 18. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Az Euro NCAP minden eddiginél szigorúbb biztonsági vizsgálatán ötcsillagos minősítést szerzett az Év Európai Autója díjjal is kitüntetett Volvo XC40, valamint az új Ford Focus. Az XC40 97 százalékos felnőttutas-védelmével bekerült az öt valaha tesztelt legjobb jármű közé.

Volvo XC40 receives five star rating in Euro NCAP assessment

A 2018-as Euro NCAP tesztprogram minden eddiginél szigorúbb kihívásokat támaszt a legújabb biztonsági technológiákkal szemben, beleértve a kerékpáros felismerő autonóm vészfékrendszert vagy a vészhelyzeti sávban tartó rendszereket. Az új XC40 az új norma szerint eddig megvizsgált összes autó közül az abszolút legkiválóbb eredményt érte el.

Az Euro NCAP által tesztelt, jelenleg kapható Volvo gépkocsik egytől egyig ötcsillagos minősítést szereztek a szervezet biztonsági vizsgálatán. Tavaly a Volvo XC60 a legjobban teljesítő nagyméretű szabadidőjármű cím mellett a 2017. év abszolút legjobb teljesítményét nyújtó típusnak járó koronát is elnyerte az Euro NCAP nagy becsben tartott „2017 Best in Class” biztonsági díjátadóján. Az XC90 ugyanebben az elismerésben részesült 2015-ben.

FORD 2018 FOCUS ST-LINE

Az XC40 és a Focus az aktív biztonság és a közlekedők megóvása terén nyűgözte le leginkább a tesztelőket. Mindkét kocsihoz alapáron jár az automatikus vészfékező rendszer, ami nemcsak a gyalogosokat, hanem a kerékpárosokat is felismeri, sötétben is. A Volvóban vészhelyzeti sávtartó rendszer is van, amely veszélyes helyzetekben megakadályozza, hogy a kocsi elhagyja az útpályát, illetve áttérjen a szembejövő sávba.

Mindkét modellben radarok, kamerák és ultraszonikus szenzorok hada működik, amelyek többek között lehetővé teszik az adaptív sebességtartást Stop & Go funkcióval, a közlekedésitábla-felismerést, a sáv közepén maradást, a kitérő manővereket az ütközések elkerülése érdekében, valamint a domborzati viszonyoknak megfelelő adaptív világítást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/