/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Biztonságból jelesre vizsgáztak a nagy SUV-k

2019. március 05. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A töréstesztekre szakosodott fogyasztóvédelmi szervezet, az Euro NCAP három új nagyméretű szabadidőautót vizsgált. A Honda CR-V, a Mercedes-Benz G-osztály és a SEAT Tarraco egyaránt megkapták a maximális, ötcsillagos minősítést. A Tarraco minden idők egyik legjobb abszolút eredményét produkálta, a G-osztály pedig alvázas járműként brillírozott.

A SEAT Tarraco a Volkswagen MQB platformján osztozik a Škoda Kodiaqkal, mindketten ötcsillagosok. Két év alatt azonban jelentősen szigorodtak az Euro NCAP vizsgálati kritériumai, így a Tarraco eredménye különösen figyelemreméltó. Egyúttal mutatja, hogy a gyártók egyre több energiát fektetnek autóik biztonsági színvonalának emelésébe.

532607

A Tarraco az Euro NCAP történetének egyik legmagasabb felnőttutas-védelmi értékelését kapta, 97 százalékkal zárt. Gyermekvédelme és gyalogosvédelme 84 százalékos lett, biztonsági asszisztens rendszereit pedig 79 százalékosra értékelték. Ezekkel a Tarraco a legbiztonságosabb SUV-k közé tartozik.

A163_C001_0102Q8

Az új Honda CR-V-t benzin-elektromos hibridként tesztelte az Euro NCAP, az előd 2013-ban még dízelként vett részt a vizsgálaton. Minden vizsgálati területen remekül szerepelt, felnőttutas-védelemre 93, gyermekvédelemre 83, gyalogosvédelemre 70, asszisztensekre 76 százalékot kapott.

532597

A Mercedes-Benz G-osztályt most első ízben vetette alá tesztsorozatának az Euro NCAP. A doboz formájú terepjáró korábban minden bizonnyal rosszul teljesített volna elsősorban alvázas felépítése miatt. Bár az utóbbi mára sem változott, a nagytestű terepjáró mégis fényes eredményeket produkált. 90, 83, 78 és 72 százalékkal zrt a négy vizsgálati területen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/