/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW-k színes egyéniségeknek

2017. április 07. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A színkavalkáddal elkápráztató BMW i modelleket Adrian van Hooydonk, a BMW Csoport vezető tervezője, Lapo Elkann, az olaszországi Garage Italia Customs dizájnműhely alapító-elnöke, valamint Michele De Lucchi, a ’80-as években indult művészeti társulás, a Memphis Design Group társalapítója leplezte le a milánói Salone del Mobile kiállítás első napjának gálaestjén.

A BMW Csoport és az olaszországi Garage Italia Customs dizájnműhely 2017. április 4-én egy vadonatúj, egyedülálló dizájnkiadást mutatott be a milánói Salone del Mobile kiállítás első napjának gálaestjén, az UniCredit Pavilion rendhagyó emelvényén. A BMW i3 elektromos kisautó és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó műszaki alapjaira megálmodott exkluzív, BMW i MemphisStyle névre keresztelt dizájnkiadás világpremierjével Lapo Elkann kreatív műhelye azon művészeti- és kulturális mozgalom előtt hajt fejet, amely az 1980-as évek elején induló Memphis Design Group lázadó stílusára épülve egyszersmind forradalmasította a dizájnművészet világát.

A Memphis Design Group elnevezésű művészeti társulást 1981-ben hozta létre Ettore Sottsass olasz dizájner-építész azzal a céllal, hogy alkotásaikkal minden téren szembeszálljanak a funkcionalitás és a konvencionális eszköztár hagyományos sémáival. Munkáikat merész vonalvezetés, szokatlan anyaghasználat és újfajta mintázat jellemezte. A Memphis Design Group rendkívül provokatív stílusa az Art Deco művészeti irányzat látványos mozzanataiból és meglepő geometriai formáiból merített ihletet, amely a Pop Art irányzat élénk színhasználatával és az 1970-es évek minimalista látásmódjával keveredett.

A BMW i divízió és az olaszországi Garage Italia Customs dizájnműhely legújabb különkiadásában a ferde, a vízszintes és a függőleges vonalak váltakozása hipnotikus mintázatok képében, élénk színekkel kel életre. Az éles felületek alkotta kontraszt a hagyományokkal szembeni lázadás és a merev szabványoktól való elrugaszkodás színtiszta kinyilatkozása. A mintázat és a forradalmi dizájn vonalvezetése mindkét autó esetében tökéletesen igazodik a karosszéria íveihez, a látványos fényezés azonban nem kevesebb, mint ötheti intenzív munkát emésztett fel. A dizájnerek a tervezett mintázatok élethű leképezése érdekében mindkét autón nyolcrétegnyi maszkolást alkalmaztak, és mindegyik réteg között összetett fényezési eljárással vitték fel a színeket és az árnyalatokat.

A Memphis Design Group úttörő, kísérletező dizájn-filozófiája azonban nem csupán a karosszérián, de az utastér összes elemén visszaköszön, a fényezett elemeket pedig műszövetből, Alcantarából és Foglizzo bőrből készült kárpit hozza kontrasztba. A látványos mintázatokat igazi színkavalkád helyezi a figyelem középpontjába, az élénk színek között elsősorban a narancssárga, a zöld, a citromsárga és a lila árnyalatok dominálnak.

A BMW i MemphisStyle dizájnkiadás modelljei egyedülálló darabok, az olaszországi Garage Italia Customs dizájnműhely azonban a BMW i ügyfeleinek kérésre elkészíti a különleges karosszériafényezést és utastér-átalakítást. A milánói Salone del Mobile kiállítás után a BMW i MemphisStyle dizájnkiadás BMW i8 modellje a világ egyik legnagyobb kortárs művészeti kiállításaként számon tartott Frieze New York idei felvonásának színpadára is kigurul.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/