/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW X3 és X4 akár 510 lóerővel

2019. február 13. 12:40   |   Autoblog
címkék:  

A BMW leleplezte az új X3 M és X4 M modelleket, valamint a még exkluzívabb X3 M és X4 M Competition kiviteleket, amelyekben a bajor márka történetének legerősebb soros hathengeres motorja dolgozik.

A BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, vadonatúj fejlesztésű, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált erőforrás 480 lóerő maximális teljesítményt és 600 Nm csúcs forgatónyomatékot présel ki a 3.0 liter hengerűrtartalomból. A duplaturbós szív típus-specifikusan továbbfejlesztett, kifejezetten a BMW X3 M Competition és a BMW X4 M Competition modellpároshoz hangolt változata mindezt 30 lóerővel 510 lóerőre növeli.

Az új fejlesztésű erőforrás a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát az új BMW M5 sportlimuzinban debütált BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás felé. Utóbbi technológiát a tervezők a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint hangolták a sportos négyes alá, kétféle összkerékhajtási üzemmódot kínálva fel.

A BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és a hátsó tengelybe épített, aktív M differenciálmű központi vezérlése minden vezetési szituációban az optimális tapadás, a lehető legjobb agilitás és a legtökéletesebb iránystabilitás követelményei szerint osztja el a négy kerék között a motorból érkező erőt. A BMW X3 M és a BMW X4 M egyaránt 4,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amelyhez a modellpáros Competition kiviteleinek mindössze 4,1 másodpercre van szüksége.

A BMW M modellekre jellemző kimagasló menetdinamikát az újdonságok esetében olyan típus-specifikus karosszéria-merevítés és kifinomult futómű-technológia fokozza tovább, amelyet a megnövelt teljesítményű erőforrás kvalitásai szerint hangoltak össze a mérnökök. Az M-specifikus futómű-technológia elektronikusan vezérelt lengéscsillapítói három különböző beállítást képesek aktiválni egyetlen gombnyomással, a hétköznapok fejedelmi menetkomfortjától kezdve, egészen az extrém közvetlen úttartást garantáló, minimálisra csökkentett rugóút és karosszériadőlés párosáig.

A kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal dolgozó első tengelyből és az ötkaros kerékfelfüggesztéssel optimalizált hátsó tengelyből álló, M-specifikus futómű-technológia alkatrészeinek együttműködése és a rendszer elasztokinematikai hangolása minden vezetési szituációban tökéletes kerékösszetartást és iránystabilitást garantál. Mindezt pedig változó áttételű, M-specifikus kormányművel és erőteljes BMW M fékrendszerrel egészítették ki. A széleskörű alapfelszereltség exkluzív tételei között a 20” méretű könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók.

Emellett az erőforrás és az automataváltó karakterisztikája, valamint a kormánymű rásegítésének mértéke is egyetlen gombnyomással állítható. M Dinamikus Módban a menetstabilizáló rendszer a kerekek mindvégig kontrollált csúsztatását is lehetővé teszi, szükség esetén pedig a rendszer teljesen ki is kapcsolható. A vezető két járműbeállítást is eltárolhat a BMW M sportkormányon található M gombokon.

A BMW X3 M Competition és a BMW X4 M Competition modellpáros karosszériáját további exkluzív stílusjegyek nyomatékosítják, magasfényű feketére fényezett hűtőrács-kerettel, külső visszapillantó-házakkal, BMW M légkivezető-nyílásokkal, a kupé modellek esetében kiegészítő légterelő szárnnyal. A Competition kivitelek alapfelszereltségének része a 21” méretű, felcsiszolt, fekete BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és a BMW M sport kipufogórendszer is. Az utastér atmoszféráját Merino bőrkárpittal bevont BMW M sportülések, típus-specifikus küszöblécek, a középkonzolon pedig exkluzív plakett fokozza.

Várhatóan 2019 augusztusától M Carbon karosszériacsomag is rendelhető szénszál-erősítésű műanyagból készült légbeömlő-fészkekkel és -betétekkel, hátsó diffúzorral és külső tükörházakkal. A BMW X4 M és a BMW X4 M Competition modellpáros esetében mindehhez szénszálas légterelő szárny is társul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/