/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

BMW M5 motoros roadster a Wiesmanntól

2008. április 10. 16:31   |   Autoblog
címkék:  

Az MF5-be a BMW M5/M6-tól kölcsön vett 5 literes V10-es, 507 lóerős aggregátot ültették, mely brutális menetteljesítménnyel ruházza fel a kocsit.


Tavaly Frankfurtban riogatta először a nagyérdeműt a Wiesmann M5-motoros szörnye, akkor még koncepció változatban. Most azonban megszületett a szériagyártású autó, melyhez később egy nyitható tetejű kivitel is csatlakozik. Az MF5-be a BMW M5/M6-tól kölcsönzött 5 literes V10-es, 507 lóerős aggregátot ültették, mely brutális menetteljesítménnyel ruházza fel a kétüléses kocsit. A nullaszázas sprint csupán 3,9 másodpercet vesz igénybe, a csúcssebesség pedig 310 km/óra. A Wiesmann mérnökei a hétfokozatú szekvenciális manuális váltót (SMG) is a bajor gyártótól kapták. Mivel a gép hátsókerék-hajtású, a hátsó tengelyre ható leszorító erőt nagy hátsó szárnnyal és diffúzoros hátsó lökhárítóval kellett biztosítani. Természetesen önzáró differenciálmű is van, a kerékjáratokban pedig agresszív 19 colos felnik feszítenek. A görgők mögött hatékony fékrendszer dolgozik, perforált kompozit anyagú tárcsákkal. A Wiesmann MF5 alumínium vázon nyugszik, felépítménye üvegszálas, önsúlya ezért csupán 1380 kg.     

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/