/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bővíti sportmodelljeinek kínálatát a Lexus

2021. november 15. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A jövőben több lehetőség közül is választhat az, aki sportos kivitelben szeretné élvezni új Lexus járművét. Az egymásra épülő szintek nem csak az eddiginél jobban igazodnak a piaci igényekhez, de új távlatokat is nyitnak azok előtt, akik csak a legjobbal érik be.

Jövőre ünnepli tizenötödik születésnapját a Lexus F sportmárka. A prémium autógyártó legsportosabb gyártmányai másfél évtized alatt felnőttek patinás európai versenytársaikhoz, egyedi karakterükkel hiteles alternatívát jelentenek azok számára, akik nem egyszerű közlekedési eszközként tekintenek a gépkocsira. A Lexus F márka abszolút csúcspontja, a 2010 és 2012 között gyártott LFA pedig már születése pillanatában legendává vált, és azóta olyan magasra szárnyalt a presztízse, ahová a szupersportkocsik közül is csak a legkiválóbbak tudják követni.

A Lexus a kezdetektől jóformán változatlan recept szerint építette és kínálta az F sportmodelleket, valamint az azok szellemiségét könnyebben kezelhető műszaki tartalommal tolmácsoló F Sport felszereltségi szintet. Most viszont, a jubileum tiszteletére az alapoktól kezdve dolgozza át a struktúrát, amely várhatóan jóval többet jelent majd, mint a meglévő erőforrások újraelosztását.

A 2021. évi SEMA észak-amerikai tuningkiállításon bemutatott, különlegesen átépített Lexus F modellek kapcsán már felmerült ez a bizonyos, megújult új modellstruktúra. Az eddigi kettő helyett négy szinten kínál sportos alternatívát ügyfeleinek a Lexus. Az átfogó optikai módosításokat újrahangolt futóművel társító F Sport kivitel helyébe két, egymásra épülő kiviteli szint kerül: az F Sport Design azoknak kínál optimális megoldást, akik harciasabb lökhárítókban, nagyobb keréktárcsákban, módosított mintázatú hűtőmaszkban, sportos kialakítású kezelőszervekben és egyéb, adrenalintermelést fokozó látványelemekben gondolkodnak, de ragaszkodnak a Lexus legendás kényelméhez.

Az F Sport Handling a fent felsorolt esztétikai változtatásokhoz áthangolt felfüggesztést, módosított fékeket társít. A sportosság optikai és funkcionális megnyilvánulásának kettéválasztása révén a mérnököknek jóval kevesebb kompromisszumot kell kötniük a járművek kalibrálása terén, és ezáltal az ügyfelek szélesebb körének elvárásait tudják kielégíteni: az új modellszerkezetben azok is megtalálják a számításukat, akiknek eddig egy kicsit túl feszesek, túl közvetlenek voltak az F Sport kivitelek, és azok is, akik még precízebb, még határozottabb vezethetőséget vártak volna el a márka sportos típusaitól.

A harmadik szint az F Sport Performance nevéből adódóan még szélsőségesebb hangolást, valamint teljesítménynövelést vagy akár a hétköznapi kínálat fölé magasodó, exkluzív erőforrást kínál. Ennek a harmadik lépcsőnek az első képviselője a közelmúltban bemutatott Lexus IS 500 F Sport Performance sportszedán, amely gyakorlatilag megfelel az előző, második generációs Lexus IS sportváltozatának.

Ezek után csupán egy, ám annál fontosabb kérdés maradt: mit kínál majd ügyfeleinek a hierarchia csúcsán álló Lexus F modellverzió? A gyár egyelőre hallgat, későbbre ígérve a megfejtést, amely alighanem egy vadonatúj típus képében fog érkezni. Az egyszerűbb, bár kevésbé kívánatos verzió, hogy a Lexus F típusok az F Sport Performance modellek tovább finomított, még extrémebb kivitelei lesznek. Ennél jóval izgalmasabb, és voltaképpen logikusabb az a lehetőség, hogy az eddig megszokottnál is nagyobb motorteljesítményű, szélsőségesen sportos futómű-hangolású járműveket – gyakorlatilag közúti versenyautókat – takar majd az egyetlen extra betűből álló típusjelzés. Ezeken a modelleken mutatkozhat be a márka rég várt négyliteres turbómotorja, amely egyes források szerint akár 650 lóerő fölötti teljesítménnyel ugorhat a prémium sportautók kategóriájának élére.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/