/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Breaking: Az FIA vezérigazgatója lemondott a posztjáról

2024. május 09. 10:02   |   Autoblog
címkék:  

Az FIA vezérigazgatója, Natalie Robyn mindössze másfél év után távozott a motorsport vezető testületében betöltött pozíciójából.

Natalie Robyn, az FIA vezérigazgatója “kölcsönös beleegyezéssel” távozott a szervezetből, hogy “a Forma-1 irányító testületén kívüli lehetőségeket keressen”.

Robynt 2022 novemberében nevezték ki az FIA első női vezérigazgatójává, de mindössze 18 hónapot követően 2024 májusának végén távozik posztjáról. Robyn lemondásával 2023 vége óta a negyedik magas rangú vezető távozott az FIA-tól.

Távozása előtt Steve Nielsen sportigazgató, Tim Goss együléses műszaki igazgató és a nőkért felelős bizottság vezetője, Deborah Meyer is lemondott a posztjáról.

Robyn távozásának bejelentésekor az FIA a következőket közölte: „A Nemzetközi Autószövetség (FIA) ma bejelentette, hogy Natalie Robyn távozik a vezérigazgatói pozícióból. Natalie a szövetség működési struktúrájának átfogó átalakítása élén állt, kulcsszerepet játszik az FIA modernizálásában, a kormányzás javításában és a fenntartható pénzügyi stabilitás biztosításában. Natalie 2022 novemberi vezérigazgatói kinevezése mérföldkövet jelentett, 18 éves pályafutását kihasználva, mivel az autóiparban és a pénzügyi szektorban is töltött be szerepet. Az a döntése, hogy az FIA-n kívüli lehetőségeket keres, arra késztette, hogy közös megegyezéssel távozzon a szervezetből, május végén.”

A lemondással kapcsolatos döntésére gondolva Robyn kiemelte az átalakítást és a reformot, amelyet a munkája során is felügyelt.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/