/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Speciális kiadással búcsúzik a Mercedes-Benz kis roadstere

2019. február 21. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz SLK 1996-ban a roadsterek új generációját alapította meg, egyedülálló fém vario-teteje kompromisszummentes négyévszakos használhatóságot biztosított. Idén kifut a 2011-ben bemutatott aktuális generáció, a Mercedes exkluzív sorozattal búcsúztatja el.

Az SLK a Mercedesnél akkoriban rendhagyónak számító Yellowstone sárga fényezéssel kezdte a karrierjét, ezért az utolsó kiadás is sárga karosszériafényezéssel készül majd. A napsárga árnyalathoz pedig gazdag felszereltség és különleges belső kiegészítők társulnak.

A vevők persze másféle árnyalatban is megrendelhetik az autót; amennyiben a fekete, obszidián fekete vagy szelenit szürke szín mellett voksolnak, ezüst króm betétekkel kirakott AMG Styling első lökhárítót kapnak. A napsárga, polár és gyémántfehér festéshez viszont fekete díszítés jár az első lökhárítón, a kilincseken, a tükörházakon és a hátsó szoknyán. Az első sárvédőkön pedig minden esetben ott virít az SLC Final Edition plakett.

A harmadik generációt megkoronázó SLC Final Edition az AMG Line kivitelen alapul, így sportos lökhárítókat, 18 colos ötágú AMG felniket, 10 mm-t ültető sportfutóművet és nagyobb teljesítményű fékrendszert vonultat fel. A kabinban mindenre kiterjedő kéttónusú nappabőr kárpitozás, sportülések és karbon hatású díszítések bővítik az alapfelszereltséget. Szintúgy alapáron jár az Airscarf nyakfűtés és az ülésfűtés.

Az SLC Final Edition a típushoz elérhető összes erőforrással megrendelhető. Az SLC 180 1,6 literes turbómotorja 156, az SLC 200 2 literes egysége 184, az SLC 300 2 literes aggregátja 245 lóerős, a csúcsot pedig az SLC 43 jelenti a 3 literes, 390 lóerős biturbó hathengeres motorral. A menetteljesítményekre nem lehet panasz, a bázismodell is 7,9 másodperc alatt gyorsít százra, míg az SLC 300 5,8, az SLC 43 pedig 4,7 szekundum alatt sprintel 100 km/órára.

A Mercedes-Benz SLC végső kiadása már megrendelhető és márciusban kerül a márkakereskedésekbe. Alapára 41 536 euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/