/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Bugatti-verő hiperautó Ausztriából

2018. július 31. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Új taggal bővül a hiperautók szűk tábora, egy semmiből előtűnt osztrák vállalat, a Milan Automotive egy szénszálas karosszériájú, négyturbós, 1325 lóerős szörnyeteggel rukkolt elő. A Milan Red papíron pokolian gyors, olyannyira, hogy a Koenigsegg és a Bugatti modelljeit is megizzasztja.

A vörös kányáról elnevezett (németül Rotmilan) Milan Red egy 100 százalékban szénszálból kialakított hiperautó, amelyet négy turbófeltöltővel lélegeztetett 6,2 literes V8-as erőforrás hajt. A 4741 mm hosszú, 1197 mm magas és 2156 mm széles Red mindössze 1,3 tonnát nyom a mérlegen, így szédületes menetteljesítményekre képes.

Gyári adatok szerint 2,47 másodperc alatt gyorsul százra, 5,46 másodperc alatt kétszázra és 9,98 szekundum alatt háromszázra, ami egészen félelmetes. A végsebessége 400 km/óra felett van. Összehasonlításul: a Bugatti Chiron 2,4 másodperc alatt intézi el a százas sprintet, kétszázig 6,5 másodperc kell neki, a háromszázhoz pedig 13,6 másodpercre van szüksége. A vége 420 km/óra. A Milan Red tehát felfoghatatlanul gyors

A középen, hosszában beépített 6,2 literes V8-as 1325 lóerőt ad le 7000-es fordulatszámon, maximális nyomatéka pedig 1400 Nm 6000-es fordulaton. S ez az irdatlan erő egy hétfokozatú duplakuplungos váltóművön keresztül zúdul a hátsó kerekekre. Az építők szerint a Milan Red ugyanakkor kanyarodni is kiválóan tud, döbbenetes, 2.6G-s oldalgyorsulásra képes. Ha pedig meg kell állni, a hátsó szárny légfékként segíti az elöl 6-, hátul 4-dugattyús nyergekkel szerelt Brembo karbon-kerámia fékrendszer munkáját.

A Milan Automotive 99 darabot szándékozik összeszerelni a Redből; 18-at állítólag már le is kötöttek. A Red picit olcsóbb, mint a már emlegetett Bugatti Chiron, 2 millió eurót kérnek érte. Várjuk az első teszteket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/