/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Célegyenesbe fordult a BMW M8

2018. november 11. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Versenypályáról a közutakra: az új BMW M8 Coupé már a sorozatgyártás előtti utolsó tesztköreit futja a portugáliai Estoril versenypályáján, ahol a BMW tervezőmérnökei egy előszériás prototípus finomhangolásával készítik fel a világpremierre a BMW hamarosan érkező, új zászlóshajóját.

Az új BMW M8 kiváló műszaki alapját az új BMW 8-as Coupé adja, amely a maximális menetteljesítményre optimalizált, felejthetetlen vezetési élményre összpontosító, vérbeli sportautók összes ismertetőjegyét magában hordozza. A minimalizált saját tömeg, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes terhelés-elosztás, a tengelytávolság hossza és a nyomtávok szélessége, valamint a karosszéria merevsége és a futómű feszessége együtt kivételesen dinamikus oldalirányú és hosszirányú gyorsulást garantál.

A BMW M GmbH tervezőmérnökei a motorsport élvonalában felhalmozott évtizedes szaktudás legjavát beépítették az új BMW M8 modellbe, hogy az újdonság vérbeli bajnokként érkezhessen meg a BMW M modellcsalád élére. Mindez a futómű kialakításában is tökéletesen visszaköszön: a mérnökök részletekbe menően újratervezett technológiát fejlesztettek az új BMW M8 alá, hogy páratlan agilitással és kormányzási precizitással vértezzék fel a modellt.

Az új M8 kormányzási precizitásában kimagasló szerepet játszik az elektromechanikus BMW M Servotronic szervokormány, amely még a legdinamikusabb versenypályás használatok során is mindvégig tökéletesen kontrollált irányítást garantál. A technológia minden íven és minden kanyarban mérnökien pontos kormányzást kínál, miközben optimális visszajelzésekkel látja el a sofőrt és minden vezetési szituációban a legpontosabb kormányzási nyomatékkal segít rá a kormányműre.

A minimalizált saját tömeg mellett az új BMW M8 széleskörű alapfelszereltségének a BMW M sport fékrendszer is része, amely végtelenül kényelmes használatot, hihetetlen fékerőt és intenzív terhelés közepette is kiváló fékezési stabilitást nyújt. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető karbon-kerámia fékrendszer eközben még keményebb fékerőt, hosszú távon is fáradhatatlan teljesítményt, verhetetlen hőálló tulajdonságot és rendkívüli kopásállóságot garantál.

Legyen szó akár az alapfelszereltségként kínált 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákról, akár az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető 20” méretű garnitúráról, az új BMW M8 modellt minden esetben eltérő méretű, nagyteljesítményű gumiabroncsokkal szereli fel a bajor gyártó.

A BMW M GmbH által kifejlesztett V8-as benzinmotor legkorszerűbb változatának ütőkártyája elsősorban a letaglózó teljesítmény-leadás és a hatalmas erőtöbblet. A kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált erőforrás maximális teljesítménye 600 lóerő fölé fejlődött, mindennek pedig a szelepvezérléssel ellátott sport kipufogórendszer ad hangot. Az erőforrás a gázpedál legfinomabb érintésére is azonnal reagál, a nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltón keresztül pedig egyenletes teljesítmény- és nyomatékleadást garantál.

A motor erejét az új BMW M5 sportlimuzinban bemutatott M xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja a négy kerék felé, a technológiát ráadásul az új BMW M8 modellbe is a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint építették be a mérnökök: az első tengely csak akkor kapcsolódik be a hajtásba, ha a hátsó kerekek már nem tudják maradéktalanul átvinni az úttestre az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot.

Az M Dinamikus Mód eközben a mindvégig kontrollált erőcsúsztatásokhoz is nyitva hagyja az ajtót. Sőt mi több, az új BMW M8 vezetői teljes mértékben ki is kapcsolhatják a dinamikus menetstabilizáló rendszert és aktiválhatják a kizárólag hátsókerék-meghajtást is. A hátsó tengelybe épített aktív BMW M differenciálmű 0 és 100 százalék között képes változtatni elektronikus záró funkcióját.

Az új BMW M8 Coupé további két karosszériaváltozat érkezését vetíti előre: az új BMW M8 Cabrio és az új BMW M8 Gran Coupé fejlesztési munkálatai már javában zajlanak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/