/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Civic Type R-eket kaptak mászkálós autónak a Toro Rosso pilótái

2018. május 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Olykor-olykor megesik, hogy az autósportok királykategóriájának versenyzőit különféle modellekkel lepik meg az őket alkalmazó márkák. Legutóbb a Honda motort használó Toro Rosso két pilótája kapott egy-egy 320 lóerős új Civic Type R-t.

Nehéz megmondani, hogy az F1-es mezőny húsz versenyzője közül ki milyen négykerekűt használ leggyakrabban a hétköznapok során, de az immáron biztos, hogy a Honda erőforrásait használó Toro Rosso csapat két pilótája kapott egy-egy Civic Type R-t magánhasználatra.

Pierre Gasly és Brendon Hartley egyaránt örültek az autónak, amely épp úgy megállja helyét a hétköznapok során, mint a versenypályán – ez a modell tartja a leggyorsabb elsőkerekes autó rekordját a Nürburgringen 7 perc 43,8 másodperccel.

Gasly egyébként a tavalyi évben is a japánok versenygépét terelgette, csak épp a Super Formula szériában, ahol a Team Mugen vezetőjeként második helyen végzett összetettben.

Hartley-nak nincs közös múltja a Hondával, legalábbis a versenypályákon, azonban ennél többet jelent neki, hogy az első négykerekűje egy 1996-os Civic volt, amit nagyon szeretett: „El tudják hinni, hogy az első utcai autóm egy 1996-os modellévű Honda Civic volt? Ez egy szép fejlődés a legújabb Type R-rel. Az egyetlen negatívum a dologban, hogy 21 futammal a versenynaptárban és az ezeken túl keletkező egyéb elfoglaltságok miatt nem lesz annyi időm vezetni, mint amennyit szeretném” – zárta mondandóját.

Gasly is érdeklődésének adott hangot: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy Type R lehet a mindennapi autóm. Izgatottan várom, hogy kipróbálhassam az ikonikus Route Napoléon kanyargós aszfaltján Dél-Franciaországban és talán egy versenypályán is, ahol igazán kiautózhatom a határait.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/