/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csak 100 darab készül a 25. évfordulós Audi TT-ből

2022. október 04. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi 100 darab limitált kiadású TT RS Coupé iconic modellel ünnepli a TT Coupé 25 éves jubileumát Európában. A limitált sorozat, csakúgy mint valamennyi Audi TT modell Győrben, az Audi Hungariánál készül.

Az Audi TT RS Coupé iconic edition limitált széria az RS modellek egyedi Nardo szürke színében készül, amely a legendás olasz Pista di Nardo versenypályáról kapta a nevét, ahol az RS modellek rótták első tesztköreiket. Az autó elegáns megjelenését tovább fokozzák a fényes és matt fekete külső elemek. Az aerodinamikai csomag összes elemét, továbbá a 20 colos, 7-karos dizájnú könnyűfém felniket, a féknyergeket, valamint az emblémákat is feketére festették az autón. A hátsó oldalüvegen az „iconic edition“ felirat látszik.

Az aerokit egyes elemei (első kötény, oldalsó terelőlapok, küszöbök, diffúzor, hátsó szárny) amúgy fényes fekete megjelenésükkel nemcsak jól néznek ki, de a szélcsatornás teszteknek köszönhetően a leszorítóerőt is valóban növelik, mindkét tengelyen. A karbon hátsó szárny érdekessége a hattyúnyak stílusú felfogatás, amely a versenyautók elterjedt megoldása.

Az exkluzív kivitelű utastér sötét árnyalatú, különleges kidolgozással. A méhsejtmintás RS sportülések például kéttónusú (szürke-fekete) Alcantara kárpitozást és sárga díszvarrást kaptak, hímzett “iconic edition” felirattal vállmagasságban. A sárga RS logók a fekete lábszőnyegeken is feltűnnek, a szürke ajtópanelek és a középső könyöklő pedig ugyancsak sárga szegélyvarrással készültek. A középállásjelzős, hasított bőr kormánykereket is sárga cérnával dekorálták, s a műszerfal árnyékolóját is ily módon dobták fel. A váltógombon a jármű sorozatszáma látható.

A limitált szériás TT RS modelleket a szintén az Audi Hungariánál gyártott legendás öthengeres motor kelti életre. Az autó 294 kW (400 LE) teljesítményével és 480 newtonméter maximális forgatónyomatékával mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A végsebessége 280 km/óra.

Az Audi Hungariánál 1998-ban, a TT Coupé sorozatgyártásával vette kezdetét a járműgyártás, azóta már több mint 1,5 millió autó készült Győrben, köztük több mint 650 000 Audi TT. Az ikonikus TT modellek továbbra is kizárólag Győrben készülnek Coupé és Roadster változatban.

Az Audi TT RS Coupé iconic edition németországi alapára 113 050 euró, a kiszállítások 2023 első negyedévében indulnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/