/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csak 5 darab készül az új, 2,8 milliárdos Paganiból

2022. június 19. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Megszületett az új Pagani szupersportkocsi, a Huayra Codalunga, azaz a Huayra kupé hosszított, áramvonalas változata. A Codalungát a sportautó-gyártó egyedi megrendelésekre szakosodott Grandi Complicazioni részlege fejlesztette ki és csupán 5 darabot szerel össze belőle. Persze már az összes elkelt, darabonként 7 millió eurós áron.

A Pagani Huayra Codalunga két ügyfél megkeresése után született meg. Ők ketten egy longtail, azaz „hosszú farú” modell ötletével környékezték meg a Paganit, aki belement a dologba és a tervezési/fejlesztési folyamat során a megrendelőkkel végig egyeztetve, kerékre állította a szabályoknak megfelelő, sorozatgyártású modellt. Persze a sorozat szó kissé túlzás, a járműből ugyanis a két eredeti autón felül még hármat építenek, s mindegyik már gazdára talált.

A Huayra Codalunga a 60-as évek szuperautói, elsősorban a le mans-i versenyautók előtt hajt fejet. Az áramvonalas, nyújtott karosszéria 35,5 centiméterrel hosszabb a Huayra kupéjénál. Az ülések mögött szokás szerint egy Mercedes-AMG erőforrás terpeszkedik; a 6 literes ikerturbós V12-es aggregát brutális 840 lóerőt és 1100 Nm nyomatékot ad le.

Az egyedi kialakítású far hátul nyitott, a kerámiabevonatú kipufogórendszer négy csöve kandikál ki belőle. A titánium rendszer érdekessége, hogy mindössze 4,4 kilogramm súlyú; kiveszi a részét a kupénál alacsonyabb, 1280 kilogrammos saját tömegből.

A kizárólag selyemfényű és matt fényezéssel elérhető Huayra Codalungából öt testre szabott példány készül, s mindegyikért minimum 7 millió eurót fizetett a tulajdonosa.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/