/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Családi Volkswagen 300 lóerővel

2014. november 19. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

Érkezik minden idők legerősebb és leggyorsabb kompakt családi Volkswagenje, a Golf R Variant. A Los Angeles-i Autószalonon debütáló Golf R Variant 605 literes csomagterével tökéletesen alkalmas családi nyaraláshoz, ugyanakkor összkerékhajtásával és 300 lóerős turbómotorjával sportautóként sem vall szégyent.

A Volkswagen úgy döntött, hogy az ötajtós Golf R után a kombi változatból is készít R kivitelt, amelynek 2 literes négyhengeres turbómotorja szintén 300 lóerőt és 380 Nm nyomatékot szolgáltat. Hatfokozatú DSG duplakuplungos váltómű és 4MOTION összkerékhajtás tartozik hozzá, az erőfolyam így megszakítás és veszteség nélkül juthat az útra. A négykerék-hajtás emellett rendkívül biztonságossá is teszi az autót.

A Golf R Variant sport-felfüggesztést kapott, amely 2 centiméterrel ülteti meg a karosszériát a normál változathoz képest, emellett progresszív kormányzás és megengedőbb, illetve teljesen ki is kapcsolható menetstabilizáló elektronika szolgálja az élménydús vezetést. Felárért DCC adaptív csillapítás is kérhető menetmód választó rendszerrel.

A felpaprikázott Golf kombi 3,8 másodperc alatt gyorsul fel 80 km/órára, a százat 5,1 másodperc alatt éri el, a végsebességét pedig elektronika korlátozza 250 km/órában. A NEDC ciklus szerinti átlagfogyasztása szenzációs 7 l/100 km, ami 163 g/km-es széndioxid-kibocsátásnak felel meg.

A puttonyos Golf R tehát akár versenypályán is megállja a helyét, de mindenekelőtt kiváló családi autó, alaphelyzetben 605 literes, bővítve 1620 literes raktérrel. Jövőre érkezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/