/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csapadékos időjárás keverheti meg a lapokat a Kanadai Nagydíjon

2024. június 06. 12:02   |   Autoblog
címkék:  

Izgalmas hétvégének nézhetünk elébe.

A Kanadai Nagydíj a változékony időjárási viszonyairól ismert, és úgy tűnik ez alól a 2024-es futam sem lesz kivétel.

Bár Montrealban az elmúlt napokban jó idő volt, a hétvége előtt várhatóan egy alacsony légnyomású front söpör majd végig a quebecói város felett.

A Circuit Gilles Villeneuve a Szent Lőrinc-folyó Notre Dame-szigetén található, és számos F1-es első győzelemnek adott otthont, többek között Jean Alesi 1995-ben, Lewis Hamilton 2007-ben, Robert Kubica egy évvel később és Daniel Ricciardo 2014-ben is itt szerezte meg karrierje első győzelmét.

A pálya a néhai ex-F1-es pilóta Gilles Villeneuve-ről, az 1997-es világbajnok Jacques édesapjáról kapta a nevét.

Az első kedvezőtlen időjárási jelenségek csütörtökön érik el a várost, zivatarok kialakulására van kilátás, pénteken pedig extrém esőzésekre is számítani kell.

Ez az előrejelzés szerint elsősorban a második szabadedzésre lesz hatással, amely helyi idő szerint 17:00-kor kezdődik – Nagy-Britanniában 22:00-kor, magyar idő szerint pedig 23:00-kor.

Szombaton is nagy az esélye az esőnek. Montreal felett jelentős felhőzet, és időszakos eső is várható – ez azt jelenti, hogy jó esély van arra, hogy az időmérő is érintett lesz.

Vasárnap kezdetben száraz, és valószínűleg napos idő lesz reggel. A nap előrehaladtával azonban jelentősen megnő az eső esélye.

Magas hőmérséklet nem várható a hétvégén, a legmagasabb hőmérséklet pénteken 21°C lesz, ami szombaton és vasárnap 18°C-ra csökken.

Az előrejelzések szerint a szélerősség mérsékelt lesz, ami hatással lehet a versenyzőkre, mivel a pálya főként lassú kanyarokkal és sikánokkal elválasztott egyenesekből áll.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/