/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csillog vagy sötétlik a Lexus IS limitált szériája

2021. október 01. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

Miután 2020-ban mélyrehatóan átdolgozták, a Lexus IS most két vadonatúj limitált kivitellel és egy sor módosítással folytatja pályafutását. Ami a speciális kiadásokat illeti, az F Sport Mode Black S a szedán sötét, míg az F Sport Mode Glitter annak fényes oldalát mutatja be.

Az előbbi a tavaly ősszel bevezetett F Sport Mode Black kiadás logikus folytatása. A modell teljes hajtáslánc-kínálatával elérhető kivitel az F Sport felszereltségi szintre épül. Ahogy az elnevezés is sugallja, az uralkodó tónus a fekete, amely az egyedi kárpitozású ülések színvilágától kezdve a külső tükörházakon át az oldalablakok fekete acél szegélylécéig mindenütt megjelenik.

Speciális részlet a kézzel festett, mattfekete kovácsolt alumínium keréktárcsa: a BBS-től származó darabok ugyanis nem csak lenyűgözően néznek ki, de könnyített, mégis kiemelkedően szilárd szerkezetük közvetlenebb vezethetőséget, pontosabb visszajelzéseket eredményez. A csomag része a három elemből álló, teljes LED-es fényszóró, valamint a speciális, szintén diódás irányjelző.

Szintén az összes négy- és hathengeres motorral választható az F Sport Mode Glitter. A név angolul annyit tesz, csillogás, és ezzel le is írtuk a modell lényegét: a speciális kiadás ugyanazokat a külső stíluselemeket alkalmazza, mint az F Sport Model Black S, ám matt helyett magasfényű kivitelben. Belül ragyogó hangulatot teremt az egyedi kialakítású bőr/fa karimájú kormánykerék és a speciális fabetétek: ezek sötét felszíne ezüstösen csillogni kezd, amint ráesik a fény. Az üléseket piros betétek töltik meg élettel, és ahogy a másik limitált széria esetében, a digitális műszeregység itt is minden elinduláskor speciális indító grafikával emlékezteti a vezetőt arra, hogy különleges élmény vár rá.

Ami a széria összes típusát érintő, általános változásokat illeti, a Lexus mérnökei átprogramozták a sávkövető automata (LTA) vezérlő rendszerét, így a technológia az eddigieknél is természetesebb mozgással igazítja a járművet a forgalmi sáv vonalához. További fontos (opciós) újdonság a hathengeres motorral szerelt modellek csomagtartójában kialakított hálózati (100V, 1,5 kW) elektromos csatlakozó aljzat, amely lehetővé teszi háztartási kisgépek, elektromos szerszámok, kempingfelszerelések vagy hordozható számítógépek működtetését.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/