/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csinosabb és erősebb lett a Honda Jazz

2023. január 16. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Teljes modellcsaládot érintő frissítéssel, valamint új, exkluzív külső-belső stílust képviselő Advance Sport kivitel bevezetésével teszi még vonzóbbá nagysikerű négykerekűjét a Honda.

Az új Jazzekben a már ismert e:HEV hibrid hajtáslánc átdolgozott változata működik, még könnyebb vezethetőséggel, nagyobb teljesítménnyel és – most először – vontatási kapacitással nyűgözve le a vásárlókat. Hála a Honda mérnökeinek, a világszerte népszerű modell képességei anélkül váltak még jobbá, hogy CO2-kibocsátása vagy üzemanyag-fogyasztása növekedett volna.

Az Elegance és az Advance felszereltségű Jazzek ezentúl jellegzetesebb hűtőráccsal és sötétebb fényszóróbetétekkel érkeznek a szalonokba, sőt, a lökhárítókat is átrajzolták a szakemberek. Utóbbiak alsó része speciális, textúrált felületet kapott, ezáltal még egyedibb, még céltudatosabb benyomást kelt az autó. A változtatások sorát az Advance kivitel típusspecifikus, új színekben is megrendelhető könnyűfém-kerektárcsái zárják.

Számos változtatást hajtottak végre a Jazz Crosstaron is, hogy még masszívabb, kalandozásra késztetőbb benyomást keltsen. A méhsejtszerű kialakítással rendelkező hűtőrács határozottabbá vált az átalakított, ezüstszínű betéteket tartalmazó lökhárítóval együtt. Úgy tűnik, mintha egy haspácél lenne, ami alulról védi a karosszériát. Ezek tökéletesen illenek a szintén új küszöbidomokhoz, akárcsak az új színekben is kérhető könnyűfém kerekekhez és a vadonatúj, Fjord Mist blue (azaz fjordködkék) fényezéshez.

Míg az Elegance és az Advance felszereltségi szinteknél módosították a színválasztékot, az anyaghasználatot és bevonatokat, addig a Crosstar belterében változtattak a műszerfalon és az ajtóburkolatokon, modernebb kárpitokba öltöztették az üléseket, minimalista stílusban fogant, kétküllős kormányt szereltek be és új díszítőelemek kerültek a műszerfalra, valamint a középkonzolra.

A vadonatúj Advance Sport felszereltségi szint több okból is vonzó ajánlat a Hondától. Nemcsak azért, mert a színválasztékban most megjelent, exkluzív Urban Gray (azaz városi szürke) fényezésben is megrendelhető, hanem azért is, mert különleges első lökhárítóval, sportos hűtőráccsal, magasfényű, fekete külső tükrökkel és egyedi, 16”-os, könnyűfém kerekekkel gördül le a gyártósorról.

A Jazz e:HEV Advance Sport olyan fejlesztésekben részesült, amelyek fokozzák a prémium benyomását. Egyedi kombinációjú, fekete szintetikus szarvasbőrből és szürke szintetikus bőrből állították össze a kárpitozást, amelynek az új, háromküllős kormányon, az első könyöktámaszon és az ajtók belső borításán látványos sárga öltéssorok adnak kontrasztot.

A Jazz e:HEV mozgatásáról a Honda által fejlesztett hibrid hajtáslánc gondoskodik. Az innovatív erőátvitellel társított rendszert két villanymotor és egy Atkinson-ciklusú benzines erőforrás alkotja, működését pedig a három intelligens menetüzemmódot felkínáló Multi-Mode Drive (i-MMD) vezérlőegység szabályozza. A villanymotor esetében 10 kW-tal növelték a teljesítményt, így az 90 kW-os (122 LE-s) lett, míg a generátorból 8 kW-tal többet sajtoltak ki, így 78 kW-os (106 LE-s) értéket mutathat fel.

Ugyancsak erősebbé vált az 1,5 literes, hengerenkénti befecskendezéses belső égésű motor (+9,5 LE), immár 107 lóerőt ad le. A maximális forgatónyomaték továbbra is 131 Nm. A Honda hibrid hajtásláncának CO2-kibocsátása 102 g/km-től indul, az Advance Sport felszereltségi szintnél 106 g/km az alapérték.

Mindemellett az automata váltót is optimalizálták, hogy még kifinomultabbá és könnyebben kezelhetővé váljon a modell, nem mellesleg szórakoztatóbb legyen vezetni. A Crosstar, az Elegance és az Advance kivitelnél egyaránt változtattak a gázreakciók jellegén, így dinamikusabbnak érződik az autó. Érdekesség, hogy az Advance Sport egyedi gázpedál karakterisztikát kapott. Ráadásként a „váltások” időzítésén is módosítottak – ezentúl magasabb fordulaton, 6300 f./percnél „kapcsol feljebb” az automatika.

Ezenkívül az Advance Sport felfüggesztését is áthangolták. Az első rugók állandóját 8%-kal csökkentették, a hátsókét pedig 20%-kal fokozták, így a hátsó felfüggesztés feszesebbé vált, mint az első. Így még precízebben és dinamikusabban vezethető a kocsi. Mindemellett új, feszesebb lengéscsillapítókat építettek be, így tovább nőtt a tapadás és az elérhető kanyarsebesség.

A felhasználók visszajelzéseire reagálva, a vontatási képesség követelménye is bekerül a kínálatba, ezáltal még sokoldalúbbá válik a Jazz e:HEV. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy akár 500 kg-os utánfutó is húzható a Jazzel, és kerékpárszállító rendszer is gond nélkül felszerelhető.

A biztonsági asszisztens rendszereket is továbbfejlesztették. A Jazz szélesebb látószögű, nagyobb felbontású kamerát kapott, így jelentősen javult a jármű körüli tárgyak, élőlények észlelése. A Torlódás Asszisztens (Traffic Jam Assist) immáron az alsó sebességtartományokban, 0 km/órától is használható. Roppant hasznos a tíztagú légzsákrendszer is, az első sorban ülőket térdlégzsák és középső légzsák is óvja az ütközések során.

Az új Honda Jazz és Jazz Crosstar forgalmazása várhatóan 2023 első negyedévében kezdődik az európai piacon, míg Magyarországra tavasszal érkezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/