/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Csupán hatvan példány készül a Lexus utcai versenyautójából

2020. szeptember 14. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A 2021-es modellévre komoly műszaki módosításokkal készül a Lexus RC F. A minden téren tovább finomított Fuji Speedway különkiadás mindössze hatvan példányban lesz elérhető.

Lexus-2021-RCF

Bevezetése óta a középkategóriás prémium sportkupék piacának egyik legizgalmasabb példánya a Lexus RC F. A 477 lóerős, ötliteres V8-as szívómotorja üdítő kivétel a turbófeltöltőkkel, kompresszorokkal erősített mezőnyben: a lassan feledésbe múló, lineáris gyorsítóképesség, a csúcsteljesítményhez tartozó magas (7100/perc) fordulatszám és a V8-as blokk vérpezsdítő hangja utánozhatatlan élményt nyújt.

Utánozhatatlan, de nem fokozhatatlan: a 2021-es modellévre egy sor átgondolt módosítással tették még élesebbé, még precízebbé a Lexus legsportosabb típusát. További tömegcsökkentés, a Brembótól származó karbon-kerámia fékek, titán kipufogórendszer, valamint szénszálas kompozitból készült aerodinamikai elemek teszik különlegessé az autót – sajnos nem alapkivitelben, hanem csak egy szűk, exkluzív kör részére.

Ezek az értékes módosítások ugyanis csupán a mindössze hatvan példányban gyártandó Lexus RC F Fuji Speedway Edition vásárlói számára elérhetők. A Lexus házi fejlesztőközpontjaként számon tartott, ikonikus versenypályáról elnevezett különkiadás az alapmotoros RC kupéhoz is kérhető, visszafogott Cloudburst Gray szürke színben vagy a Lexus kínálatában most először megjelenő Arctic Blast Satin árnyalatban rendelhető – mindkettővel látványos kontrasztot alkot a kupé (külön rendelhető) szénszálas motorházfedele és tetőlemeze.

Lexus-2021-RCF-FujiSpeedway

Bár az autóiparban a hangzatos festéknevek mögött gyakran átlagos árnyalatok szerepelnek, az Arctic Blast Satin egészen más: a félig matt karosszériakivitel a selyemfényű karosszériaszínek ragyogó tónusát kombinálja a matt felületek kopásállóságával, így tulajdonosai bátran beállhatnak a gépi autómosóba ezzel a különleges szépségű autóval. A Fuji Speedway Edition utasterét Alcantara betétekkel díszített, élénk piros bőrülések, valamint piros karbon dekorelemek teszik különlegessé.

Ráadásul a tulajdonos akkor is közel tudhatja magához autóját, ha történetesen nincsenek együtt: a Los Angeles-i MSTR manufaktúra ugyanis exkluzív karórát fejlesztett az autóhoz. Az automata szerkezetű kronográf ugyancsak az alapfelszerelés részét képezi; sötétszürke lünettája, piros öltésekkel varrott szíja, valamint az óralapon elhelyezett Fuji Speedway és F logók minden bennfentes számára egyértelművé teszik, hogy viselője egy különleges, kis létszámú klub tagja.

Mostantól az alapfelszereléshez tartozik a holttérfelügyelet, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelés és a fényre elsötétedő, fűthető külső visszapillantó tükrök. Módosították az utastéri felületkidolgozást, valamint a kormányagyat is; emellett megjelent a digitális funkciók között az Android Auto okostelefon-integráció.

A speciális kiadás egyelőre csak az USA-ban kapható, de nem lennénk meglepődve, ha egyedi rendelés keretében pár darab Európa útjaira is eljutna.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/