/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Denso porlasztók és felújításuk

2019. augusztus 19. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A hagyományos dízelekben a porlasztónyomást minden injektornál külön állítják elő. Azonban a ma használatos common rail rendszerekben már szétválik a nyomás létrehozása és a befecskendezés. Az üzemanyag a közös nyomócsőben várakozik nyomás alatt, és akkor kerül a befecskendező szelepekhez, amikor az felhasználásra kerül. Az égéstérbe mindig annyi üzemanyag jut, amennyi szükséges. Tisztább égést, alacsonyabb fogyasztást és kisebb károsanyag-kibocsátást eredményez.

Injektorfelujitas_Augusztus19_LM2

Több  híres porlasztó gyártót ismerünk, úgy mint: Denso, Bosch, Delphi, Siemens-Vdo-Continental. A Denso gyártmányú injektorok felújítása szerencsére lehetséges, és a költséghatékonyabb megoldások közé tartozik.

A probléma jelei

Leginkább az jellemző, hogy nem megy a motor vagy dadog. Ezen kívül nagyobb füstölés, padlógáznál vagy alapjáraton, illetve rázkódást, erő problémát  okozhat. Ezeket a rendszereket leggyakrabban a Toyota, Mazda, Nissan, Ford és Mitsubishi típusú gépjárművek esetében találhatjuk meg. Autószerelőnél történő diagnosztika után egy szakértő injektor felújító cég megoldhat minden problémát.

Javításuk

Ahogy már említettük, a Denso porlasztók árai a csillagos eget súrolják, tehát a teljes csere nem igazán éri meg. Vannak azonban szervizek világszerte, hazánkban is, akik jó kapcsolatot tartanak fenn a gyártóval. Ennek köszönhetően biztosítani tudják a már gyárilag felújított csere injektorokat is. De a legolcsóbb és legjobb megoldást még mindig a felújítás jelenti. Ha a cég által nyújtott garancia  eléri az egy évet, akkor nem is kell tovább gondolkozni, hogy melyik lehetőséget válasszuk.

Szerviz

A gépjármű javítás, szervizelés bonyolult munkafolyamat. Benne dolgozni sem egyszerű , de autótulajdonosként megtalálni a problémához megfelelő szervizt talán a legnehezebb vállalkozás.

Egyszerűen csak olyat válasszon, aki hozzáértése mellett szolgáltatásai színvonalával is az Ön kényelmét biztosítja már a szerviz előtt, az alatt és még azután is. Illetve akiről más gépjármű tulajdonosok már pozitív véleményeket adtak le.

Mi egy olyan céget ajánlunk akik, kifejezetten az alkatrészekkel foglalkoznak, és erre specializálódtak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/