/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Djokovic új ásza a Peugeot e-208

2021. április 09. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

Az idén februárban megrendezett Australian Open tenisztornán kilencedik alkalommal győzött, és ezzel új rekordot állított fel Novak Djokovic, a világ jelenlegi (és minden idők egyik) legjobb teniszezője. A szerb sportoló évek óta áll kapcsolatban a teniszsport egyik legelhivatottabb támogatójával, a Peugeot-val, amelynek legzöldebb típusát választotta idei autójának.

Amikor Novak Djokovic idén február végén, Melbourne-ben 7-5, 6-2, 6-2-re legyőzte Danyiil Medvegyevet, fontos lépést tett afelé, hogy minden idők legeredményesebb teniszjátékosaként vonuljon be a sport történelemkönyvébe. Soha senki nem nyert nála többször (kilencszer) férfi egyesben az ausztrál Open versenyen, és egyetlen más teniszező sem állt 313 héten át a világranglista élén.

Négyszer nyerte el a világ legjobb sportolójának járó Laureus díjat, továbbá ő az első és egyetlen teniszező, aki mind a kilenc ATP Masters tornán győzni tudott – ráadásul ezt a bravúrt nem egyszer, hanem kétszer hajtotta végre.

Djokovic, aki négyévesen kezdett teniszezni, tizennégy évesen már nemzetközi bajnokságokon indult, tizenhat évesen vált hivatásos sportolóvá, először 2014-ben került kapcsolatba a Peugeot-val. Emblematikus volt a dátum, hiszen az autógyártó pont abban az évben ünnepelte a Roland Garros-szal ápolt támogatói együttműködésének harmincadik évfordulóját.

A Peugeot ezzel nem csak a francia nyílt bajnokságnak, hanem Novak Djokovic csapatának, valamint a sportember alapítványának is a mobilitási partnerévé vált – mint ismeretes, a szerb teniszező még 2007-ben a hátrányos helyzetű szerbiai gyermekek iskolázását segítő jótékonysági szervezetet hozott létre.

Hat évvel később, amikor 2020 év végén megújította szponzori szerződését a Peugeot márkával, a környezet védelmét is ide sorolhatta. A tavaly 124. alkalommal megrendezett Roland Garros-on különleges összetételű járműflottát bocsátott a szervezők, valamint a vendégek és a résztvevők rendelkezésére a Peugeot.

A 178 gépkocsi mintegy 80 százalékát hálózatról tölthető járművek alkották, amivel nagyságrendileg harmadára csökkentették a bajnokság mobilitáshoz köthető széndioxid-kibocsátását.

Djokovic a márka legnépszerűbb zéró károsanyag-kibocsátású típusához, a Peugeot e-208-ashoz adta a nevét és az arcát. Találó társítás, hiszen a városi villanyautó ugyanolyan rohamos tempóban emelkedik fel az akkumulátoros elektromos személygépkocsik rangsorában, ahogy Novak Djokovic lépett túl versenytársain.

A legjobb formájában játszó sportember rekordot rekordra halmozva fejlődik, és csak néhány tornagyőzelem hiányzik ahhoz, hogy joggal kiálthassák ki nem csak napjaink, de minden idők legnagyszerűbb teniszezőjének is.

Az autóiparban mások a mércék, de tény, hogy a Peugeot e-208 már forgalmazása első évében Európa legnépszerűbb villanyautói közé emelkedett. Az új generációs elektromos városi kisautó 2020 során több mint 31 ezer példányban talált gazdára a kontinensen, 2021 első két hónapjában pedig több mint háromezer darabot adtak el belőle, és ezzel már csak egy lépésre áll az akkumulátoros elektromos személygépkocsik képzeletbeli dobogójától.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/