/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Drágábban kötünk casco biztosítást az idén

2014. február 24. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Netrisk.hu adatai szerint fordulat történt a hazai casco-piacon: miután néhány év alatt csaknem feleződött a díjszint, az idei év elején átlagosan 70 600 forintra szökött fel a teljes körű casco díja, ami hét százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor. A vezető online biztosításközvetítő portál adatai szerint az új autót vásárló ügyfelek casco-díja 53 százalékkal haladja meg azokét, akik évfordulós váltás miatt kötnek szerződést.

„A biztosítók tavaly év eleje óta 15 százalékos biztosítási adót fizetnek a casco-bevételeik után, így a teljes körű casco átlagdíjainak emelkedése nem meglepő fordulat. Sőt, úgy tűnik, a piaci verseny miatt az adó felét a társaságok át sem hárítják az ügyfelekre – magyarázza Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – Jelentősebb emelésre azért sem nyílik sok lehetőség, mivel a személygépkocsi-állomány folyamatos öregedése miatt egyre kevesebbek gondolják úgy, hogy megéri full cascót kötni.”

A Netrisk tapasztalatai szerint a casco-piacon nem tapasztalható a kgfb-piachoz hasonló árverseny. A biztosítók inkább az időszakos akciókkal (például a kgfb-kampány során alkalmazott együttkötési kedvezmény), a szegmentált célcsoportoknak kialakított új termékekkel (például idősebb autókra kidolgozott olcsóbb ajánlatokkal), illetve különféle részbiztosításokkal (minicasco, lopás-, törés-, szélvédő- vagy kátyúbiztosítás, stb.) igyekeznek bővíteni ügyfélkörüket.

Növelhetné a teljes körű casco népszerűségét egy olyan termék piaci bevezetése , amely a gépjármű-használattal arányos díjszabást alkalmaz, így akár évközben is módosulhatna az ügyfél által fizetendő díj annak függvényében,hogy mennyit és hogyan használta az autóját. Ilyen biztosítás azonban egyelőre nincsen a hazai piacon.

Hogyan spórolhatunk az éves casco-díjon?

Az év végi váltók számára kézenfekvő opció a spórolásra az együttkötési kedvezmény: a legutóbbi kötelezőkampányban, a kgfb-vel együtt megkötött casco-szerződések átlagdíja 51 200 forint volt, ami több mint 27 százalékkal marad el az aktuális évközi díjszinttől.

Az önrész mértékének változtatása szintén jelentős diszkonttényező lehet. Elgondolkodtató fejlemény, hogy a legkedvezőbb, 10 százalék/50 ezer forintos önrészt kilenc százalékponttal kevesebben választják, mint egy évvel ezelőtt – ők immár éppen a felét teszik ki csupán az összes autósnak. Ennek az a magyarázata, hogy a 100 ezer forintos önrészt rögtön mintegy 10 százalékos diszkontot jelent .Fontos ugyanakkor tisztábban lenni azzal is,hogy a magasabb önrész összege egy kár esetén azt jelenti,hogy többet kell zsebből állnia az autósnak.

Az elektronikus kommunikáció , az elektronikus díjfizetés, illetve a féléves vagy éves fizetési ütem további kedvezményt nyújt az autós számára.

A legolcsóbb cascót az évfordulós váltók kötik

A Netrisk adatai szerint igen jelentős, több mint másfélszeres az eltérés az átlagdíjakban a szerződéskötés okai szerint:

A legtöbbet, átlagosan 86 400 forintot új autó vásárlásakor hajlandók fizetni az ügyfelek, de használt autóra kötött új szerződés esetén is 72 300 forint az átlagdíj. A legalacsonyabb díjú cascót az évfordulón szerződést váltó autósok kötik: ők átlagosan 52 900 forintos átlagos éves díj mellett szerződnek a Netrisk.hu oldalain.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/