/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Driftrekordot csavartak egy Toyota GT86-ba

2017. június 16. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Jesse Adams autós újságíró egy mezei Toyota GT86 segítségével 168,5 kilométeren át autózott kilinccsel előre egy félig fellocsolt körpályán, ezzel jócskán túlszárnyalva a korábbi, szintén GT86-ossal elért 144 kilométeres távot, így bekerülve a Guinness történelembe.

A világ legnagyobb autógyártója a folyamatosan pörgő üzleti élet sikeres művelése mellett sem tétlenkedik, így a legutóbb frissített GT86-osával került be a Guinness Rekordok Könyvébe a leghosszabb driftelés eredményével.

A folyamatosan kipörgő kerekekkel való autózás fáradságos művészetét Jesse Adams dél-afrikai autós újságíró vállalta magára, s tartotta is meg 5 óra 46 percig, amely idő alatt 168,502 kilométert tett meg, így több mint 24 kilométerrel döntötte meg a német Harald Müller 2014-es rekordját.

A csúcsdöntéshez június 12-én a dél-afrikai Gerotek tesztpálya félig nedves aszfaltját használták, ahol a vezető 1000 körön át nyúzta a hátsó kerekeket és önmagát, miközben szakértői szemek és szenzorok tucatjai tapadtak rá, ebből 952 hivatalosan is eredményesen megtett kör lett végül a 177 méteres ringen. A kísérlethez használt autó egy teljesen átlagos GT86 volt, csupán a pótkerék helyére raktak a mérnökök egy plusz üzemanyagtartályt, hogy a benzinfogyasztással ne legyen probléma. Hogy ezt tovább bizonyítsa, a pilóta végül ezzel az autóval is ment haza a fárasztó körözés után.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/