/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Dübörög a hazai autópiac

2016. szeptember 01. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Nem csillapodott a magyar autópiac lendülete, augusztusban 43,7 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba, mint tavaly augusztusban. Az első nyolc hónapban pedig 24,9 százalékkal több autó kapott rendszámot, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Elképzelhető, hogy év végéig a forgalomba helyezések száma meghaladja majd a 90 ezret.

A DataHouse adatai szerint idén augusztusban 7181 darab személygépkocsit és 2092 darab kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, ami 43,7 és elképesztő 117,2 százalékkal magasabb a tavalyi számoknál. Ha az év első nyolc hónapját vizsgáljuk, a kumulált szám 61 219, illetve 13 804, ami 24,9, illetve 32 százalékkal nagyobb a tavalyi mennyiségnél.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete megállapította, hogy a piac fejlődése az első nyolc hónapban jelentősen gyorsabb az előzetes becslésnél. Ennek alapján felfelé kell módosítani az elvárásokat az év végére, ami a személyautók esetében 80 ezer, a kishaszonjárművek esetében 18 ezer darab volt. Az augusztusi kishaszonjármű forgalomba helyezés kiugró mértékű, 2092 darab, amelyet a flottaeladások okoztak, a növekedés 117,2%, aminek oka az előző év augusztusi nagyon alacsony bázis, 963 darab.

Az MGE bízik benne, hogy gyorsul a magán vásárlók visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/