/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy átalakított Ferrari F430, ami 800 milliót ér

2018. november 09. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elég volt egy teljesen új kasztnit és egy versenyautós belsőt készíteni az F430-ashoz, aztán felhúzni a motorját, illetve csupán egyetlen példányt készíteni belőle ahhoz, hogy eredeti értéke több tízszeresét érje E.C. OnlyOne P8 néven. Most 2,5 millió euróért eladó.

Egy átlagos Ferrari F430-tól azért messze áll, de durva belegondolni, hogy a közel 15 évvel ezelőtt gyártott sportkocsi alapjaira épült egyedi szuperautó mennyivel többet ér ebben a kiadásban, mintha eredeti állapotában hagyták volna – akár makulátlanul, kevés kilométerrel.

Enea Casoni, korábbi versenypilóta által megálmodott, utcai használatra alkalmas E.C. OnlyOne P8 egy egyedi jármű, melyet Bolognában preparáltak ki. Alapjául egy manuális F430-as szolgál, azonban kevesebb a közös vonás bennük, mint amennyi a különbség köztük.

A teljesen új, szénszálas karosszériának, valamint egyéb súlycsökkentő megoldásoknak köszönhetően az autó tömege 1349-ről 1200 kilogrammra csökkent. A jobb útfekvésért és kisebb légellenállásért magasságát sikerült mindössze 1,1 méteresre csökkenteni, ráadásul a lehető leggömbölyűbbre formálva, a legkevesebb kiálló extra légterelővel, hogy még szép is legyen az összkép.

A géptető alatt pedig az F430 4.3 literes V8-as aggregátja teljesít szolgálatot 600 lóerővel (447 kW) 8640-es fordulatszámon. Ezt egy hatsebességes kézi kapcsolású váltó továbbítja a hátsó kerekek felé. A nagyobb kényelemért a felszereltség részét képezik a tolatóradarok és hátsó kamera, illetve a légkondicionáló berendezés is.

Az autóból sosem fog hasonló példány készülni, így a 2,5 millió eurós (808 millió forintos) eladási ár a későbbiek során bőven kifizetődő lehet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/