/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy Corvette versenyautó génekkel

2016. március 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon bemutatott Corvette Grand Sport a típus motorsportos gyökereit helyezi előtérbe. Könnyű, áramvonalas karosszériával, pályára beállított felfüggesztéssel és szívómotorral rendelkezik. Az Egyesült Államokban nyáron, Európában pedig ősszel kezdődik a forgalmazása.

Az eredeti, versenycélokra kifejlesztett Corvette Grand Sportból 1963-ban mindössze 5 darabot gyártottak, mielőtt a projektet lefújták volna. Az új Grand Sport modell ennek állít emléket. A mérnökök a felfüggesztést, a hűtőrendszert és egy sor más megoldást átemeltek a Z06 modellből, így a Grand Sport 1,05 g-s (a feláras Z07 csomaggal 1,2 g-s) oldalgyorsulásra képes és alig egy másodperccel marad el az előző generációs Corvette ZR1 Milford Proving Ground köridejétől.

A Grand Sport modell, bár “csak” a Stingray változat 460 lóerős, száraz karteres LT1 V8-as motorját kapta, rendkívül ütőképes autó. Hétsebességes manuális váltóművel (opcióként nyolcgangos automata is rendelhető) és korlátozottan önzáró hátsó differenciálművel szállítják, 285/30, illetve 335/25 méretű Michelin Pilot Super Sport gumikkal kapaszkodik az aszfaltba, mágneses felfüggesztést és stabilizátorrudakat kapott, emellett hatásos Brembo fékrendszer lassítja. A feláras Z07 csomag mindezt karbon kerámia fékrendszerrel és Michelin Pilot Sport 2 Cup abroncsokkal fejeli meg.

A pályaautós aerodinamikai elemeket a Grand Sport esetében Z06 stílusú hűtőráccsal és szélesebb hátsó sárvédőkkel is megtoldották. Heritage csomaggal is kérhető az autó, ekkor a sárvédőkre választható színű egyedi grafika kerül fel. Ez azonban még nem minden, a Corvette Grand Sport gyújtői kiadásban is elérhető lesz, ami exkluzív Watkins Glen szürke metálfényezést, Tension kék grafikát, szaténfekete csíkozást, fekete kerekeket és Tension kék/fekete bőr/Alcantara kárpitozást jelent. A fejtámlákba az eredeti Grand Sport sziluettjét hímezték.

A Grand Sport Collector Edition a normal modellnél később érkezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/