/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy luxus-BMW meteorittal a belsejében

2019. január 03. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

A BMW Individual Manufaktur a január 3-4. között várható, kivételesen intenzív meteorzápor alkalmából egyedi különkiadást készített a BMW M850i Coupéból valódi meteorit-felületekkel, földöntúli mintázattal és világító csillagképekkel. A BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky egyes elemei valódi meteoritból készültek, egyedi karosszéria-kiegészítőit pedig háromdimenziós nyomtatással hozták létre.

A BMW a 2019. január 3-4. között várható, kivételesen intenzív meteorzápor előtti órákban leplezi le a BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky különkiadást. Amint a Föld érintőlegesen keresztezi a 2003 EH nevű kisbolygó pályáját és az aszteroida törmelékei bolygónk légkörébe érve elégnek, több száz hullócsillag égi tüneménye ragyogja be az éjszakát. Olykor előfordul, hogy az égésből hátramaradt, kisebb szikladarabok áthatolnak bolygónk védőpajzsán és meteoritokként a felszínbe csapódnak: a BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky utasterét ilyen földöntúli törmelékek díszítik.

A BMW Individual Manufaktur egyedülálló, megismételhetetlenül különleges autót készített. A különkiadás középkonzoljának betételemét, a V8-as benzinmotort életre keltő Start/Stop gombot, a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó előválasztó karját és a BMW iDrive operációs rendszer érintés-érzékeny vezérlőtárcsáját egytől egyig meteoritból formálták meg a tervezők, amellyel az autóipar nem csupán látható, de kézzel is fogható különlegességét váltották valóra. A földöntúli anyag a küszöbléceken is visszaköszön, elegánsan világító típusnév kíséretében.

A BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky utasterében használt meteoritok mintájára a tervezők a különkiadás számos karosszéria-kiegészítőjét és utastéri elemét a kizárólag földöntúli objektumokon fellelhető Widmanstätten-mintázat szerint váltották valóra. Az egyenes vonalakból álló, mérnökien pontos geometriai formákat alkotó struktúra a jégkristályokat idézi és az egyes vas-meteoritok megcsiszolásával vagy savas vegyületek kémhatására válik láthatóvá. E rendkívül különleges természeti forma a meteoritot alkotó fémötvözet extrém lassú lehűlése következtében jön létre, amely folyamat még mesterséges körülmények közepette sem reprodukálható a Földön.

A mintázat a BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky kézzel varrt tetőkárpitjában, a középkonzol egyes elemein, a külső visszapillantó-házakban, az első lökhárító középső légbeömlő-rácsozásában és az első koptatókban, az Air Breathers légkivezető nyílások fészkeinek első betétfelében, valamint a négy féktárcsában is visszaköszön. Az egyedi karosszéria-kiegészítők egytől-egyig háromdimenziós nyomtatással készültek. A féknyergek ugyancsak additív gyártási technológiával készültek. A bionikus kialakítású, alumíniumból készült féknyergeket a BMW Motorsport fejlesztette ki és az elképzelhető legkönnyebb alternatívához viszonyítva is több mint 30 százalékkal könnyebbek.

Az utasteret a BMW Individual finomszemcsés Merino bőrkárpitozás teszi ellenállhatatlanná, amelyet a tervezők az Opal White, a Midnight Blue és a Silver árnyalathármas szerint álmodtak meg. A különkiadás egyediségét meghatározó Widmanstätten-mintázat a kézzel varrt üléskárpitok középső részein is megjelenik. A dizájnerek egyedi eljárás szerint tervezték meg a középkonzol könyöktámaszait, hogy a csillagos égbolt ihlette elemek ragyogással töltsék meg az utasteret: a hangulatot a felületbe épített LED-technológiás csillagképek fokozzák. A fejedelmi atmoszférát Midnight Blue árnyalatú, dús szőnyegek emelik magasabb szintre.

Az autó fényezése az éjszakai égbolt magával ragadó lenyomata. A BMW Individual speciális karosszériafényezési technológiája mesterien kombinálja az alapként felvitt akril Black és a mélységi hatást keltő San Marino Blue kettős árnyalatát, utóbbit a szakemberek az autó aljától a kerékjárati ívek tetejéig fokozatos átmenetben fújták fel. A jól látható fénymélységet végül három réteg lakkal érték el, egyre nagyobb pigmentszemcsék alkalmazásával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/