/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ilyen Volkswagent még nem láttál

2016. május 20. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Olyan Volkswagen tűnt fel az eladó járművek között, melynek nem is tudtunk a létezéséről. A német gyártó 1988-ban bemutatott sportkupéjából, a Corradóból egy praktikus, shooting brake karosszériás modellt is piacra szerettek volna dobni, ám végül csak két példány gyártottak le a csodabogárból. Ezek egyike tűnt fel a napokban egy amerikai hirdetési portálon; 50 ezer dollárért bárki hazaviheti a VW-történelem egy darabját.

Mi sül ki abból, ha egy 80-as évek végi sportkupét egy shooting brake kombival kereszteznek? Hát a Corrado Magnum. A Volkswagennek 1990-ben az a merész ötlete támadt, hogy készít egy praktikusabb kivitelt a Corradóból és egy 200 darabos limitált széria formájában piacra dobja. A projektet azonban kettő darab legyártott példány után elkaszálták. Ezek egyike bukkant most fel egy amerikai weboldalon.

A piros Corrado Magnum meglehetősen érdekesen fest. Egyenes tetővel és csaknem függőleges hátfallal rendelkezik, amelyet Audi 80-as lámpatestek ékesítenek. A hátralátás az óriási, külön nyitható szélvédő miatt remek.  Az autót ráadásul G60-as motor hajtja, azaz egy 1,8 literes négyhengeres befecskendezéses egység, ami a feltöltőnek köszönhetően 160 lóerőt mozgósít. Érdekesség a 260 km/óráig skálázott kilométeróra; bár a Magnum ennyit azért nem tudott, 225 km/óra a vége. Persze egy 26 éves autótól ez és a 8,3 másodperces gyorsulás is nagyon szép értékek.

A Volkswagen történelem eme darabkájáért közel 50 ezer dollárt kérnek, ami ebben az esetben talán nem túlzó.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/