/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy tucat Mercedes terepjáró utazta át Angliát betonút használata nélkül

2016. november 20. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindenféle trükk és csalás nélkül sikerült egy tucat modernkori Mercedes-Benz terepjárónak keresztülutaznia Nagy-Britanniát csak földúton. A G-osztály mellett az új GLE és GLS modellek is tiszteletüket tették mindenféle extra segítség nélkül.

Manapság sokan nevezik puhánynak, felfújtnak az újkor autószüleményeit, ám a Mercedes-Benz erre tökéletesen rácáfolt, mikor nemrégiben egy off-road túra keretein belül vezette át 12 darab különböző modelljét a brit anyaföldön.

A 104 kilométeres szakasz a Skót-Felföldet is érintette, amely köztudottan nem autóbarát, ám a mindenféle extra kiegészítő nélkül, csupán gyári off-road csomaggal ellátott utcai használatban legális járművek zokszó nélkül tűrték a kétnapos kiképzést.

A konvojt egy G-osztály vezette állandó 4MATIC összkerékhajtással, felezővel, három ponton zárható differenciálművel és félterep gumikkal. Őt követte több GLE és GLS a gyártó házon belüli off-road csomagjával (emelhető hasmagasság, terep programos automataváltó, kartervédő és központi differenciálművel) ellátva. Így gyűrték le a kövekkel, meredek emelkedőkkel és bukkanókkal, laza talajjal, patakokkal és egyéb kihívásokkal tűzdelt etapot.

További érdekesség, hogy a különleges túra teljesítéséhez 11 földbirtokos engedélyére is szükség volt, akiknek a területén haladt át a konvoj, ám egy ilyen kérésre mind rábólintottak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/