/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy tűzoltókocsiból lett lakóautó

2019. február 10. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy kanadai férfi egy leselejtezett tűzoltóautóból készített lakókocsit. Ehhez három kamion és egy vontatóautó alkatrészeire is szüksége volt. Az így készült guruló lakás hátuljára egy nagyobb terepjáró is felfér, míg belül egy normál lakásnyi hely áll rendelkezésre.

Nem tudjuk, hogyan fért hozzá egy leselejtezett tűzoltókocsihoz a kanadai Brian Portman, de az biztos, hogy nem átlagos, amit művelt vele.

A férfi ugyanis egy hatalmas lakást csinált a teherautó méretű járműből. Ehhez persze több ritka alkatrészre is szüksége volt, így például egy Peterbilt és egy Kenworth kamion bizonyos elemeire, de a középső tető részhez is egy Volvo teherautó kasztniját használta. A tulajdonost felkutató ABC South Texas TV csatorna egy rövid interjúra is elkapta őt: „Az első lakóautóm tíz évnyi építés és három év használat után leégett.” – nyilatkozta viccesen. Így talán az irónia végett döntött egy tűzoltó mellett második projektjében, aminek teljes költségét nem ismerni, csupán annyit lehet tudni róla, hogy a benne dolgozó motor 25 éves, és 12500 dollárjába (3,5 millió forintjába) került.

A Mr. Portman eredeti foglalkozása egyébként hajóépítő, így érthető megszállottsága. A már sorolt kamionalkatrészeken túl egy vontatójármű hátsó részét is megörökölte a tűzoltó-lakás, így könnyedén felfér rá egy személyautó – a képeken például egy Suzuki XL7 terepjáró látható vele. A középső rész úgy került kialakításra, hogy bárki könnyedén felállhasson kinyújtózni, míg a hálószobában egy pár emeleteságy is elfért. A főzősarok oldalt kapott helyet.

A büszke tulajdonos 2570 mérföldet (4135 km) tett meg otthonából, Vancouverből, hogy a texasi South Padre Islanden élvezhesse a napsütést és a szabadságot, így a második projekt határozottan jobban sikerült, mint az első.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/