/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egy új Citroën a fejlődő piacokra

2023. május 03. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A Citroën leleplezte az új C3 Aircrosst, ezt a robusztus külsejű, tágas és otthonos családi B-SUV modellt. A jármű helyi együttműködéssel jött létre, és úgy tervezték, hogy minél jobban kiszolgálja a kulcsfontosságú piacok – India, Délkelet-Ázsia és Dél-Amerika – ügyfeleinek különleges igényeit.

Az új C3 Aircross vérbeli Citroën, ugyanakkor a B-SUV modellek jellegzetes ismertetőjegyeit is magán viseli. Egy minden piacon versenyképesnek ígérkező autóról van szó, mely kedvező ár/érték arányt és kimondottan a helyi igényekhez igazított ajánlatot képvisel, melyben az egyedi, sportos design a Citroënre jellemző rendkívüli kényelemmel és 7 személy szállítását is lehetővé tevő, nagyfokú sokoldalúsággal párosul.

Az új SUV-modell és a korábban bevezetett kompakt új C3 a Citroën nemzetközi növekedési stratégiájának kulcsszereplői. A márka ugyanis 2025-re globális forgalmának 30%-át Európán kívüli piacokon szeretné lebonyolítani.

India, Délkelet-Ázsia és Dél-Amerika egytől-egyig nagy potenciállal rendelkező piacok, melyek nagy szerepet játszanak a Citroën nemzetközi ambícióinak elérésében. 2022-ben Indiában és Délkelet-Ázsiában az előző évhez képest 56,9%-kal, Dél-Amerikában pedig 21,2%-kal nőtt a regisztrált Citroënek száma. Ugyanebben az évben Indiában 6 588 (+ 872,6 %), Brazíliában 32 128 (+ 37,6%), Argentínában pedig 13 846 (11,3%) járművet helyezett forgalomba a márka. E két régióban az új C3 sikeres bevezetése egyértelműen erősítette a Citroën márka jelenlétét.

Az új C3 Aircross egy három új modellből álló család második tagja. A modellek a 2019-ben bejelentett C-Cubed program keretében, kifejezetten a nemzetközi piacokra készülnek, és 2022 és 2024 között kerülnek bevezetésre. A C3-hoz hasonlóan a B-SUV modellt is helyben tervezték és gyártják, Indiában a thiruvalluri, Brazíliában a Porto Real-i üzemben.

A Citroën örökségéhez hű új C3 Aircross egy 5 és 7 üléses változatban is elérhető robusztus és egyedi SUV, amely Indiában és Dél-Amerikában várhatóan 2023 végén kerül forgalomba. A modellt 2024-ben egy új piacon, Indonéziában is bevezetik. A kizárólagos forgalmazó az Indomobil csoport lesz.

A Citroën a 4,32 m hosszú, 5 és 7 személyes változatban is rendelkezésre álló C3 Aircrosst úgy tervezte, hogy az indiai, indonéziai és dél-amerikai piacon sikeresen debütáljon az erős verseny jellemezte és gyorsan növekvő B-SUV szegmensben.

Indiában a gépjármű hosszától függően fizetendő adó alapján két részre oszlik a B-SUV szegmens. 2022-ben a 4 méternél hosszabb modellekből 32%-kal több fogyott, mint egy évvel korábban. Az elmúlt években a gépjárművezetők számának növekedésével párhuzamosan a B-SUV szegmensben kínált járművek száma is megugrott, ami rendkívül erős versenyt eredményezett.

Jelenleg a fogyasztók választási lehetőségei korlátozottak, ha egy kellően tágas és 7 személy szállítására is alkalmas megfizethető családi autót keresnek, mely vonzó formával, jó teljesítményértékekkel és korszerű technológiával rendelkezik. Az új C3 Aircross bevezetéséig az egyetlen szóba jöhető 7 személyes családi autó egy kevésbé stílusos egyterű volt.

Indonéziában a piac gyorsan érik, és nagy növekedési potenciállal rendelkezik. 2021 és 2030 között várhatóan a duplájára nő a gépjármű-értékesítések száma, ami az országot Délkelet-Ázsia leggyorsabban és egész Ázsia második leggyorsabban fejlődő piacává teszi. Az eladott gépjárművek közel 70%-a 7 személyes (egyterű vagy SUV), és a 2016 óta növekvő keresletnek köszönhetően a B-SUV-szegmens piaci részesedése mára elérte a 20%-ot.

Dél-Amerikán belül a Citroën Brazíliában és Argentínában lendületesen fejlődik, és 2021 és 2024 között eladásai megnégyszerezését tűzte ki célul. Az elmúlt öt évben a B-SUV-ké volt a leggyorsabban fejlődő szegmens, ami mára a piac 20,5%-át teszi ki, szemben a B-kategóriás szedánok kevesebb mint 7%-os piaci részesedésével. A verseny is itt a legerősebb: Brazíliában 16, Argentínában már 17 különböző modell kapható, de a 2023-as bevezetést követően az új C3 Aircross lesz az egyetlen 7 személyes változatban is elérhető B-SUV.

Az új C3 Aircross egy 4,32 m hosszú modell. A karakteres orr-rész jellegzetes elemei a magas motorháztető, a széles keréktáv, az Y alakban elhelyezett lámpák és a különböző útviszonyokhoz tervezett alsó védőelemtől hangsúlyosabb dupla hűtőrács. Profilból nézve a 200 mm-es hasmagasság, a nagy kerekek és gumiabroncsok, valamint a hatékony védőelemek hívják fel magukra a figyelmet. A karosszéria függőleges vonalait hangsúlyozó széles C oszlop erőt sugároz, a különleges második hátsó ablakoktól pedig tágasabbnak hat a beltér.

Az új C3 Aircross kifejezetten tágas. Az ötszemélyes változat kiemelkedően nagy hátsó térdtérrel és 482 literes csomagtartóval rendelkezik, a hétüléses modellben pedig a harmadik sorban két különálló ülés található. Ha úgy hozza a szükség, ezek mindegyike összecsukható, illetve eltávolítható, és a csomagok és egyéb szállított tárgyak számára 511 literes csomagtér hozható létre.

A beltér világos, barátságos és jól felszerelt, és tökéletesen kifejezésre juttatja a Citroën globális kényelemre és jó közérzetre irányuló átfogó törekvéseit. Az ultrakényelmes ülések és a hatékony klíma, illetve fűtés gondoskodik a tökéletes kikapcsolódásról. Az alaposan átgondolt rakodóhelyek közül kiemelendők a telefontartóként is funkcionáló pohártartók és az akár 5 USB-csatlakozó, melyek gondoskodnak arról, hogy az utasok útközben is tölthessék készülékeiket.

A C3 Aircross egyes változatai 7” TFT-műszercsoporttal vannak felszerelve, középen pedig a kategória egyik legnagyobb (10”) érintőképernyője helyezkedik el, melyről a legfontosabb infotainment funkciók és kapcsolódási szolgáltatások érhetők el, az Apple Car-Play, illetve Android Auto alkalmazásokhoz hozzáférést biztosító mirroring funkciót is beleértve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/